May 162011
 

Ny dag, skitkass sömn pga stenhård säng 🙁 Jag fördrev en del av natten med att läsa en bok, men det gick knappt att ligga raklång utan att det gjorde ont i ryggbenet. Hustrun var inte helt nöjd med sovfaciliteten. Nåja, vi hade en plan för dagen. Frukosten ordnade vi till i köket på nedervåningen, rostat bröd med marmelad och en rejäl kopp kaffe så var man igång igen. Jag misstänker att ägaren till BnB’t är gräsätare för det finns inte ett spår av skinka, korv eller annat pålägg som brukar finnas för dem som begagnar den sortens produkter.

Under en rask promenad genom bostadsområdet såg vi spåren av rävens härjningar under natten, sopsortering i öppna kärl är sällan en bra idé, rena smörgåsbordet för räven.

Älskade hustrun byter tåg i Holborn

Vårt första mål var en tur till Leicester Square, där finns TKTS, det är dit man skall bege sig för att köpa restbiljetter till dagens teater och musikalföreställningar. Det dräller av butiker i East End som säljer denna sortens biljetter, men på TKTS är det billigare och man får bättre biljetter. Vi fick tag på var sin biljett till We will rock you för 30£ vardera, de skulle kostat 60£ om vi köpt dem via vanlig bokning. Platserna var det inget fel på, 2:a raden parkett, så det var längst fram.

TKTS Leicester Square, London

Efter avklarat biljettinköp så gick vi runt hörnet in till China Town för lite mat, jag chansade på nått som jag aldrig ätit förr, och som jag aldrig kommer äta igen, men så kan det gå när man är stursk och skall envisas med att prova nytt hela tiden 🙂 Hustrun fick in nått som jag av minen att döma var starkt, det visade sig att hon knaprade på stekt chilipeppar 🙂 Nåja, på det hela taget sett så kom vi mätta och helskinnade från etablissemanget, och det är väl det viktigaste.

China Town, London

Nå, dagen tog inte slut efter lunch, med röret åkte vi tillbaks mot Ealing och uppsökte Primark, det är lite som Klädpiraten mixat med Ullared fast bara kläder, det finns allt från skröfs till kvalité, allt till en bra prislapp. Det blev en rejäl shopping med småkläder till Malin och Hans kommande nytillskott. Vi hoppas att detta faller väl ut.

Primark, Ealing Broadway

Allt vi handlat lämnade vi i vårt rum på BnB’t, det låg ju ändå i närheten av Primark, en kort stödvila han jag klämma in, nattens knaggliga sömn började göra sig lite påmind. Med tunnelbanan rullade vi iväg till Tottenham Court Road och Dominion Theater, ett litet pub-mål med tillhörande öl slank ner innan det var dags för We will Rock you!

We will rock you, Dominion London

Denna musikal bygger på rockgruppen Queen’s musik, och det är nog den enda behållningen av denna musikalen, för musiken är perfekt framförd, ensemblen gör sitt jobb på ett bra sätt, men storyn är ett pinsamt pekoral utan dess like. Hade det inte varit för musiken, så vore denna musikal helt osäljbar 🙂 Fast å andra sidan, vi har sett en hel del musikal de senaste 10 åren och kanske blir man kräsen med tiden.

Alfr-d V-stl-nd, känd diktare från Grönköpings veckoblad har levererat ett par prima pekoral.

Livet rymmer mången försakelse,
Men då och då även en bakelse…

samt..

Under tallens blad
Hörs kalkonens kvitter.
Detta gör mig glad,
Och därför är jag bitter.

Nåväl, kvällen rundades av med en tur i tunnelbanan hem till Ealing, det var rätt glest på tåget så här på sena kvällen. Endast en och annan passagerare delade vagn med oss.

Sovtåget

Jo, jag har gjort tappra försök för att stänga fönstret på rummet, men det går inte att få till, det saknas nån makapär för att få till det hela. Men nu på kvällen fick jag till det hela, jag hittade en ost som någon tidigare gäst hade glömt, den osten kilade jag in i fönstret så att det blev någorlunda stängt, jag var rätt nöjd över denna lösning 🙂

Fönsterhake

Nu återstår bara att se om det går att få nån vettig sömn denna natten, eller om det blir söndertrasat även denna natten, boken får vila, jag siktar direkt mot kudden.

Natti!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*