Apr 292014
 

Detta var första riktiga arbetsdagen i Karasjok, fast, å andra sidan fick vi riktigt mycket gjort redan under gårdagen. Mycket historisk utställningsteknik har dykt upp, sådant som var high-tech för 15 år sedan.

Detta som är på bilden, lite nedstoppat i en kartong är nått som hette ClipLight, det var en form av föregångare till dagens LED-Stripe.

Cliplight

Cliplight

Min kollega Thomas fick hedersuppdraget att demontera all Cliplight, den har tjänat ut sin tid och skall uppgraderas till ny teknik som förväntas hålla under de närmsta 20 åren.

omas demonetrar ClipLight

omas demonetrar ClipLight

Det jag höll på med under merparten av dagen var att steg för steg tömma ett 19″ stativ, en hel del saker skulle dokumenteras, annat skulle bara rivas ut och gå till återvinning. Metodiskt var ledordet. När jag var klar så återstod i princip bara en enda pryl, den skall återanvändas. För att göra städningen enklare så skruvade jag loss även den.

Tömt stativ

Tömt stativ

Denna lilla raritet är ett 56K modem, det användes för att fjärrstyra den gamla installationen, jag vet knappt om det går att uppbringa denna typ av prylar längre.

56K Modem

56K Modem

Överlag är det en fröjd att få arbeta med uppgradering av en anläggning som i grund och botten är väldigt välbyggd, det är inget slarv, inga stora överraskningar. Min förhoppning är att detta kommer att gå snabbare än förväntat, det känns bra.

Dagarna blir långa, vi kör på från 08 till 21 med paus för lunch och middag, får se om vi orkar hålla detta tempot hela vägen eller om det kanske måste bli mer rimliga arbetspass, vi får se vad som sker.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*