Apr 302014
 

Återigen en tidig morgon i Karasjok, sömnen är nu som den är, för efter gårdagens arbete så var det bara att fortsätta med en del kontorsgöromål som skulle ordnas med, jaja, det är som det är.

En av mina huvudsakliga projekt för dagen har varit att dokumentera de befintliga Gobo’s som används i anläggningen, dessa skall reproduceras i nya storlekar som passar i den nya armaturerna. Det gäller att det blir rätt, inget får slavas med i detta skedet.

Dokumentation av Gobo's

Dokumentation av Gobo’s

I den här typen av projekt som jag jobbar med nu så är det en balansgång mellan att byta ut utrustning som helt tjänat ut sin tekniska livslängd och att renovera/reparera sådant som har potential att fungera under de närmsta 10-15 åren. En av dessa tingestar är ljusgivare för fiberoptik, dessa är i så pass gott skick att vi valt att bibehålla dem. Lite snabb rengöring, ny ljuskälla och så är de som om de vore nya.

Man skall inte slänga sådant som fungerar, det är ledsnöret i det hela.

Fiberljusgivare modell äldre

Fiberljusgivare modell äldre

På lunchen passade jag och min kollega Thomas på att ta en Turf-Zon, det finns en på gången bakom Rica Hotell här i Karasjok, man kan inte se något fysiskt, men här på bilden finns zonen. Turf är verkligen ett trevligt spel för alla som rör sig ute i naturen, för hundägare etc. Självklart finns det en app för både Android och iPryl.

Turf-zon i Karasjok

Turf-zon i Karasjok

En annan sak, vid en runda ner till lokala coop affären så fick jag syn på en mycket udda byggnad, och nu är detta framsidan, jag trodde först att det var baksidan man såg. När jag läste på Wikipedia så framgick det att den lokala pingstkyrkan i Karasjok hade ca 19 medlemmar. Verksamheten är nog på nedgående.

Pinsekirka - Karasjok

Pinsekirka – Karasjok

Jag blev lite extra glad på eftermiddagen, jag blev förärad en jättelik pepparkaka, den var över sedan julfirandet, alla vi som jobbade med projektet fick var sin, riktigt trevligt, och god var den med.

Stefan Gemzell

Stefan Gemzell

Efter dagens jobb var det även dags att flytta från vandrarhemmet till hotellet, så jag packade ihop mina saker, tackade rum 32 och gick upp till nya rummet. Det blev skönt att få rum med toalett och dusch på rummet.

Rum 32, Karasjok Gesthus

Rum 32, Karasjok Gesthus

Efter att flytten till det nya rummet var klart, så begav vi oss ut på en kort tur till Finland, det är inte mer än ca 2 mil österut innan man kommer fram till gränsen.

Gränsen mellan Norge och Finland öster om Karasjok

Gränsen mellan Norge och Finland öster om Karasjok

Det enda vi såg var ett litet sömnigt samhälle och en älg, sen vände vi tillbaks igen 🙂

Detta var nog alles för denna dagen, jag hoppas jag hittar tid att se mig om här i Karasjok.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*