Feb 272013
 

Efter en mycket givande matiné av The Lion King så hade jag på mitt schema ett besök på Billy Elliot, den musikalen spelas på Victoria Palace. AC och Frida skulle gå och kika på The Book of Mormon tillsammans, så jag fick gå själv på Billy Elliot.

Skall jag vara helt ärlig så hade jag inte någon som helt förkunskap om Billy Elliot, utan gick dit med helt blankt sinne, jag har inte sett filmen, inte hört något av musiken eller ens haft någon aning om vad det var för story. Så det var lite av en chansning för mig det här.

Billy Elliot - Victoria Palace

Billy Elliot – Victoria Palace

Det var lite glest i salongen vilket förvånade mig lite, för det brukar vara rätt bra med publik på musikalerna i London, det kan även bero på att det inte var helg ännu, och det är då som flest besökare letar sig ut på musikaler.

Jag blev alldeles paff över hur bra Billy Elliot var, inte en seg stund någonstans, en mycket kraftfull ramhandling som kretsar kring kolarbetarstrejkerna i England kombinerat med en tonårings önskan om att få göra något annat än att boxas, supa och jobba i en gruva. Helt enkelt en musikal där det fanns en ytterligare nivå som skildrar verkliga händelser, det är inte ofta man får se sånt.

Musiken till Billy Elliot är skriven av Elton John, men det är inget man hör, dvs det låter inte Elton John om låtarna, så för mig var det uppfriskande då musiken och sångerna inte tog ett eget fokus utan verkligen var en del av föreställningen.

Jag skall absolut se till att min älskade hustru hänger med och kikar på Billy Elliot vid nästa möjliga tillfälle.

Denna dagen är nu slut, jag är trött och skall sova, för imorgon har vi en hemresa till Sverige att ta hand om.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*