Feb 232013
 

Dag två i London, även denna dagen har varit fylld av aktiviteter, allt toppat med ett besök på musikalen “The Book of Mormon“, något som jag sett fram emot bra länge.

Jag vill passa på att berätta lite mer om Hotel Saba i London, det är ett rätt ok hotell om man bortser från den ljudligt trafikerade gatan utanför, utryckningsfordonen gör så gott de kan för att stöka runt med nattsömnen. Hotellet ligger längs en genomfartsgata, så man skall väl inte direkt säga att det är ett lugnt område. Det är vid dessa tillfällen som jag är glad över att jag sover tungt, så när jag väl somnat så sover jag gott nästan oavsett ljud runtomkring mig.

Hotel Saba, London

Hotel Saba, London

Frukosten på Hotel Saba är intressant, det serveras något som kallas för “Continental Breakfast”, det är om jag förstått det rätt en form av frukost som ingen riktigt uppskattar men som man ändå inte kan klaga på. Det finns kaffe, te och choklad. Lite yoghurt samt flingor och till det en form av omelett och 4 skivor toast. That’s it.

Vi strosade runt lite på stan och begav oss sen till Prince of Wales teatern för att hämta upp kvällens biljetter till The Book of Mormon, kvällens förställning är egentligen inte en riktig förställning utan det är den första genrepet med publik, så jag och AC är alltså med och får se den allra första showen av The Book of Mormon i London, det känns stort!

The Book of Mormon - Prince of Wales - London

The Book of Mormon – Prince of Wales – London

En av nationalsporterna i England verkar vara att konstant frysa lite grann, hur jag än klär mig så biter den kalla fuktiga luften genom märg och ben. Jag skulle tagit med mig underställ konstaterade jag under dagens lopp 🙂

När vi ändå var i krokarna kring Soho så passade vi på att ta en promenad genom China Town, alltid ett kärt återseende, det är en stadsdel som bjuder på god mat och trevlig stämning, även om det ibland känns lite turisigt nuförtiden, en hel del av det genuina har fått flytta på sig.

Chinatown - London

Chinatown – London

Vi var lite tidigt ute för lunch, för i China Town öppnar i princip alla restauranger vid 12, så efter att ha provat oss fram hittade vi tillslut ett ställe som var öppet, wohoo! Vi slog oss ner och insåg att ytterdörren öppnades rätt ofta vilket kylde ner oss igen, jaja, det var ju det där med understället som saknades 🙂

Tofusoppa - China Town - London

Tofusoppa – China Town – London

Efter goda maten, jag tog mig en kryddstark tofusoppa, riktigt gott måste jag säga även om det på bilden inte ser så skojigt ut, så fortsatte vi vår dag med att göra ett besök på The National Gallery vid Trafalgar Square. Jag fick återse en av mina favorittavlor där, för på National Gallery i London kan man kika på Jan van Eykes tavla “Makarna Arnolfinis trolovning”, den har jag berättat lite om i ett tidigare blogginlägg.

Trafalgar Square - London

Trafalgar Square – London

För att toppa det hela så passade vi på att gå och fika lite innan nästa del av dagen fortsatte, det blev ännu ett återseende, nu i form av en rundtur i London Eye, utsikten är makalös, man ser milsvitt omkring. Se i bilden nedan, där kan man strax bakom Palace of Westminster även se Battersea Power Station 🙂

Vy från London Eye

Vy från London Eye

Efter åkturen tittade vi även på den 4D experience som tillhör London Eye, det är en 3D film, rätt spektakulär, med den fjärde dimensionen i form av vatten, bubblor, vind och rök, mycket effektfullt och riktigt bra gjort.

Den ljusa delen av dagen hade så sakteliga börjat att göra sitt, vi drog vidare till kvällens äventyr. Jag och AC skulle kika på The Book of Mormon medan Frida skulle avnjuta A Chorus line. Att det blev så berodde lite på att jag tidigare hade vunnit två biljetter till detta allra första genrep med publik, så då hade vi bara två biljetter, men jag tror att Frida var lika glad ändå med att själv få välja vilken musikal hon ville se.

Ticket The Book of Mormon - London

Ticket The Book of Mormon – London

Själv var jag som sig bör stiligt uppklädd i typisk mormon kostym, vit skjorta, svart slips och namnskylt (med en twist), man ville ju visa sin uppskattning 🙂

Uppklädd i Mormon style inför besök på Book of Mormon, London

Uppklädd i Mormon style inför besök på Book of Mormon, London

Jag kan bara sammanfatta The Book of Mormon med ordet “Wow”, satan i gatan vad bra det var! Se den, se den, se den! Det var så att jag tyckte att denna uppsättning var ännu bättre än den som jag såg i New York, helt fantastiskt, jag är helt lyrisk.

Denna dagen har nu gjort sitt, det har varit många intryck som natten får smälta i stilla mak, jag har haft en helt underbar dag!

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*