Sep 282012
 

För ett tag sedan såg jag och hustrun på tv’n, det var ett program där restauranger i England tävlade mot varandra, programledare var Gordon Ramsay, så långt allt väl. Med i programmet var “Prashad” en indisk restaurang från Bradford i England, de hade enbart vegetarisk mat från Indien. Det föll sig så att denna restaurang kom på 2:a plats i tävlingen om bästa restaurang, tanken svindlade, en riktigt bra vegetarisk och samtidigt Indisk restaurang!

Kaushy Patel som är chefskock på Prashad har nyligen gett ut en kokbok som baseras på de rätter som serveras i deras restaurang, och då handling och tanke hos mannen (ibland) äro ett, så beställde jag ett exemplar.

Prashad, Indian Vegetarian cooking, Kaushy Patel

Prashad, Indian Vegetarian cooking, Kaushy Patel

Häromdagen trillade underverket in i brevlådan, eller i alla fall avin från posten om att paketet med boken hade kommit. Det var lite pyssel med att beställa boken, för restaurangen hade inte i sin vildaste fantasi kommit på att de skulle sälja boken till Sverige. Men efter lite mailande och telefonerande så löste vi alla praktikaliteter.

Prashad, Indian Vegetarian cooking, signerad av Kaushy Patel

Då jag genast fick intrycket av att detta var en riktigt bra kokbok, inga konstiga problem med att recept varit översatta i flera led mellan flera språk, utan här var det en riktig kock som driver en riktig restaurang, närmare källan än så kan man inte komma.

Första försöket på matlagning gjorde vi idag, det blev en Aloo Gobi, en klassisk Indisk maträtt. Det var oerhört lätt att följa recepten, inte så mycket svåra ingredienser, det mesta hade jag hemma, fast då har vi ett rätt bra lager med Indiska kryddor, även Asafoetida som annars kan vara lite pyssligt att få tag på, så det var bara att ge järnet bland kastruller och slevar.

Aloo Gobi med saffransris och myntayoghurt

Aloo Gobi med saffransris och myntayoghurt

Slutresultatet blev väldigt gott, inte mycket att anmärka på. Enda var myntasåsen som blev lite för tandkrämig, men jag tror det beror på att jag inte kunde få tag på riktig myntasås utan använde koncentrat.. jaja, man kan inte lyckas alla gånger. Nästa gång jag gör myntasås så kommer jag att använda mig av färsk mynta.

Som sammanfattning, boken “Prashad, Indian Vegetarian cooking” skriven av Kaushy Patel är ett riktigt guldkorn, nu är resten upp till mig att laga mig igenom boken bit för bit, men det lovar gott.

Go’Middag!

  5 Responses to “Prashad – Aloo gobi”

 1. Oj den boken verkar spännande ! Såg själv programmet men uppfattade inte att dom skrivit kokbok också. Köpte du den på Amazon ?` Vill ha !!
  kram till er bägge

 2. Oj den boken verkar spännande ! Såg själv programmet men uppfattade inte att dom skrivit kokbok också. Köpte du den på Amazon ?` Vill ha !!
  kram till er bägge

  PS, Använde du pepparmynta istf mynta ? Det blir nästan “tandkrämssmak” med den utom när den blandas med mörk choklad

 3. I love this cookbook! I made the aloo gobi recipe today. it is delicious. I hope to visit the restaurant one day. i have cooked a dozen of the 20 main dishes and enjoyed them all. The masala dosas are great!

  • Ray, I fully agree, it is a remarkable piece of book, just everything is so easy to cook and the result is always perfect. One day I certainly will go to Bradford and check out if the real stuff is even better 🙂

   Cheers,

   Stefan

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*