May 092010
 

Även denna dag bjöd på lite äventyr, både i det lilla och i det stora formatet.

Morgonen startade som sig bör med en stöt rumpluft ut bak-tutan och lite kliande på behövliga ställen , sen följde frukosten.

I raska steg därefter tog jag, min hustru samt mina föräldrar vägen om återvinningsstationen i Landskrona, det var en uttjänt dator som skulle åter in i kretsloppet.

Återvinningstationen Landskrona

Jag kommer så väl ihåg hur den gamla soptippen fungerade, då lastade man in alla soporna i bilen, körde till tippen, och sen helt sonika hystade ut skiten på backen, därefter körde man därifrån. Livet var mycket enklare förr i tiden.

Därefter vidtog en sväng till Plantagen norr om Landskrona, det inhandlades 8 stycken pelargonior som skall planteras ut på kyrkogården en dag då uppehåll råder.

Hustru Gemzell utanför Plantagen

Inne på Plantagen satt även en liten österländsk trädgårdstomte och övervakade verksamheten, undras om han går att bronsera, samt att tränas till att pinka och sjunga “Helan Går”, då kan han få jobb som trädgårdstomte hemma hos oss.

Trädgårdstomte

Hemma hos föräldrarna igen, så blev det en väldigt god middag, fadren hade byggt en mycket god potatisgratäng, till den serverades quorn, samt även ett animaliskt alternativ bestående av fläskkarré. Alla var mätta och belåtna, efterrätten slank således ner utan motstånd.

Jag och min kära hustru hade lite ytterligare planer för dagen, så efter maten så begav vi oss iväg till busshållplatsen vid rådhustorget, där västanvinden vaktar lika ståndaktigt som alltid.

Västanvinden - Rådhustorget i Landskrona

Med buss till stationen, och tåg ner till Malmö för vidare transport med nytt tåg fram till Kastrup, där tanken var att vi skulle åka med flygapparat mot London.

Inne på Kastrup

Självklart var planet över timmen försenad, och vi verkligen letade efter nån stans att sätta sig där man hade översikt över informationstavlorna, detta så att vi skulle se när gaten annonserades. Jag antar att det är väldigt medvetet gjort, för det finns inga sittplatser alls på Kastrup från vilka man kan se någon av tavlorna. Väldigt annoying.

Nåväl, upp i luften kom vi dryga timmen försenade, och jag somnade rätt omgående efter att planet lyft, tror att gårdagen satt i lite.  Men utsikten var som brukligt helt fantastisk.

Från ovan

Väl framme på Gatwick så letade vi upp vägen till tåget in till London, allt gick som på räls, vi har varit här tidigare.

Gatwick Airport

Vi hade bokat hotell i London vid Paddington, med det blev inte riktigt som vi tänkt oss, men det får bli en berättelse som förtäljes imorgon.

Natti Natti!

  One Response to “Tre länder på en dag”

  1. Förstår om du är trött så mycket som ni flänger 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*