Jan 172015
 

Jag och söta hustrun påbörjade en lite resa hit till London igår på eftermiddagen, så efter dagens jobb så rullade vi så sakteliga ner till Arlanda där vi hade bokat oss en parkering på Flygets Långtidsparkering och även ett hotellrum på Radisson Blu Sky City. Vi kände att det kunde vara skönt att bo inne på Arlanda, så att det inte skulle bli någon större transport på morgonen.

Efter att vi checkat in på Radisson så konstaterade jag rätt fort att detta hotell ligger lite i bakvattnet, i vårt rum fanns det enbart vägguttag på ena sidan av dubbelsängen, så jag fick raskt dra fram en förlängningskabel till min sängsida för att på så sätt lösa problemet. Ett hotell med den prisbilden borde verkligen hänga med bättre kan jag tycka.

Radisson Blu, Arlanda

Radisson Blu, Arlanda

Nu var detta inte en helt lyckad lösning, för vägguttaget stängdes tyvärr av när vi släckte lamporna i rummet för natten… jaja, ibland blir det tokigt, men det är onekligen användbart att ha en laddad telefon på morgonen.

Jag fick i lite ström medan vi gick och åt frukost nu på morgonen. I receptionen på hotellet frågade de om vi sovit gott och om allt var till belåtenhet, vi svarade glatt att sömnen varit kort men mycket god, och så var de det här med uttag 🙂 Vi får se vad som händer, men jag hoppas att de tar till sig det hela och åtgärdar så att kommande gäster slipper samma problem. Hotellet som sådant kan jag varmt rekommendera. Riktigt trevlig personal.

Arlanda en Arla morgon

Arlanda en Arla morgon

Vårt plan skulle lyfta vid 07:10, så vi checkade in våra väskor riktigt tidigt, sen genom säkerhetskontrollen, ut till gaten, in i planet, sen somnade man riktigt gott igen 🙂

Snart skall det bära iväg med planet till London

Snart skall det bära iväg med planet till London

Väl framme på Gatwick gjorde vi som vi brukade, dvs vi tog Gatwick Express in till Victoria Station. Tåget var mer än välfyllt, och det gick väl upp för oss efter ett tag att vi hamnat på lite fel tåg, det var inte så att biljetten inte var rätt, den var giltig även på tåget som vi hamnade på, men detta tåg stannade på ett flertal stationer. Vanliga tåget, det vi skulle tagit, går direkt mellan Gatwick och Victoria station.

Vi kom i alla fall fram ordentligt. Från Victoria tog vi tunnelbanan till Wembley station, därefter buss 83 till Lakeside Way.

Från Victoria till Wembley

Från Victoria till Wembley

Vi hade en liten kort bit kvar att gå, ner genom en gränd, sen var vi framme vid vårt lilla hotell, denna gång hade hustrun lyckats få rum på Hilton, Wembley.

Hilton London, Wembley

Hilton London, Wembley

Tricket med våra hotellbokningar är att vi brukar logga in på www.hotels.com, där söker vi lite förstrött efter hotell i den staden som vi vill åka till, och då under den period som är aktuell. Sen väntar man några dagar, loggar in igen, och då får man ett antal bra erbjudanden. Denna gång var det Hilton som hade ett pangerbjudande. Jag tror att de helt enkelt lever på kunder som behöver boende när det är arrangemang på arenan bredvid, men nu var det inget på gång där, så hotellet ville väl ha kunder och gjort riktiga erbjudanden. Tur och bra för oss.

Wembley Arena, London

Wembley Arena, London

Vårt rum på Hilton var med brittiska mått mätt extremt stort, de flesta hotellrum som jag och hustrun bott i tidigare i landet UK har varit rejält mycket mindre. I ett rum, för många år sedan, så fanns det typ bara 20 cm runt sängen som var synligt golv.

Hilton London, Wembley, Rum 714

Hilton London, Wembley, Rum 714

När vi väl var klara med vår installation på rummet, så tig vi oss en liten tur ut för att titta närmare på de närmsta kvarteren, hungern började göra sig påmind.

På väg ut på första exkursion

På väg ut på första exkursion

Precis bakom Hilton i Wembley ligger en Design Outlet, det är helt enkelt ett kvarter med enbart klädaffärer och annat i outlet svängen. Det kändes lite ödsligt, men det berodde nog mycket på att hela denna stadsdel lever upp enbart när det är stora arrangemang på Wembley.

Vi strosade runt en stund, sen slank vi in på Cabana, kortfattat en Brasiliansk restaurang, som var väldigt brittisk i sin meny 🙂 Även här var det ödsligt, deras kapacitet var ju byggd för helt andra volymer med besökare.

Söta hustrun på Cabana, Wembley

Söta hustrun på Cabana, Wembley

Vi kikade lite i meny, jag passade på att beställa in en förrätt i form av flarn med guacamole, jag var imponerad över att de faktiskt verkade lagat guacamolen från scratch, detta var verkligen inte något som skulle varit köpe. Detta lovade gott.

Förrätt, Cabana. Wembley

Förrätt, Cabana. Wembley

Och som sagt, vi var rätt ensamma på restaurangen 🙂

Cabana, Wembley

Cabana, Wembley

Efter att vi fått in våra huvudrätter, njutit av dessa så traskade vi iväg till vårt hotellrum igen, vi har ju konsert ikväll, och då måste man hinna gubbvila lite innan 🙂

Hilton sett från Wembley arena

Hilton sett från Wembley arena

Go’ Eftermiddag!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*