Dec 202014
 

För något år sedan, närmare bestämt 2012 så var det världspremiär för en unik film som heter “Iron Sky“. Den filmen regisserades av Timo Vuorensola, känd sedan tidigare för Star Wreck – In the Pirkinning.

Med Iron Sky så skedde något rätt unikt, det var en film som till stora delar var finaniserad genom Crowdfunting, dvs att många snälla människor som gillar projektet samlar ihop massor med pengar som produktionen sen använder för att skapa filmen.

Trailern till “Iron Sky”, den kan du kika på här:

Nu är det dags igen, en uppföljare till “Iron Sky” är så sakteliga under uppsegling. Under 2013 samlades det ihop pengar för att skriva manus och planera produktionen för uppföljaren, självklart har jag lagt in en liten slant i projektet redan i det stadiet, ca 40 USD, då det är inte mycket som behövs när man är många som stödjer projektet.

Passa på att se de första 4 minutrarna av “Iron Sky”

 

Nästa steg är nu igång, det gäller då att samla ihop ca 500.000 USD så att produktionen kan starta, och även denna gång har jag dragit mitt strå till stacken.

Som ett litet tack kom det häromdagen en av regissören signerad bild, det är inte illa. Men annars är konceptet att man antigen donerar rakt av, eller så köper man sig en eller flera Perks, dvs förmåner. Oftast är det fysiska prylar som Blu-ray skivor, t-shirts eller liknande.

Iron Sky 2 - The coming race (Signature frame)

Iron Sky 2 – The coming race (Signature frame)

Men det som jag köpt inför “Iron Sky 2 – The comming race” är lite annorlunda. Förutom blu-ray av filmen (när den väl släpps på det mediat) men även en VIP-biljett till världspremiären i Berlin. Med prommenad på röda mattan, få se filmen och partyt efteråt. Jag kände att det kunde vara en kul grej helt enkelt.

Promotiontrailern för Iron Sky 2 kan man även passa på att kika på:

Som sagt, de samlar in pengar i detta nu och fram till 4:e januari, passa på att peka din webläsare till Indiegogo och ge ditt stöd till projektet.

Tjingeling!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*