Feb 242015
 

De senaste veckorna har jag och söta hustrun tagit tag i ett projekt som vi borde gjort för länge sedan, det gäller renovering av de två kvarstående rummen på nedanvåningen, planen är mycket enkel, ut med det gamla, och in med det nya!

Renovering på gång

Renovering på gång

Vi har nu kommit så långt så att alla innerväggar är rensade hela vägen ut till de bärande väggarna, de gamla golven är rivna, undertaken är rensade hela vägen till gamla spännpapptaket, det tänker vi behålla då det samlar upp skräp från bjälklaget ovan, vi skall ändå bygga ett nytt undertak, så det gamla kommer inte att synas.

En kul detalj, när vi rev undertaken, så hittade vi inte mindre än två ytterligare undertak, man har helt enkelt bara klappat på nytt och aldrig rivit bort det gamla.

Renovering på gång

Renovering på gång

Den bärande väggen mellan rummen skall växlas av, det har vi anlitat hantverkare för att göra, det är inget som jag ger mig i kast med, risken är på tok för stor att det blir skador på huset då det är en bärande vägg som skall bearbetas om jag skulle göra det själv.

En viktig detalj att tänka på, när man gör ingrepp i bärande konstruktioner, oavsett hur små ingrepp det än rör sig om, så skall det alltid in en bygganmälan till kommunen, de enda undantag som jag förstod att de kunde göra var om man skulle göra om en dörröppning från 90cm dörr till 120cm dörr.

Renovering på gång

Renovering på gång

Gårdagens stora insats vara att ta bort tre av de gamla elementen, rensa bort överflödiga värmerör, plugga igen, för vi skall in med golvvärme i vårt nya vardagsrum. Man kan även i bilden ovan se den gamla murstocken, där har det en gång i tiden suttit en kakelugn, men den är borta sen drygt 50 år, vi kommer att sätta en vedeldad kamin där istället. Men det får bli lite längre fram i byggprocessen.

Tjing!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*