Mar 032015
 

Sista rycket i våra vardagsrum gjordes i helgen, jag har rensat spik i både väggar och golv, det tar som aldrig slut med spik, varthän man än tittar så nog sitter det en förarglig liten spik både här och där.

Det var ett av elementen som inte riktigt var helt kurrant, en av rörskarvarna in mot elementet hade börjat droppa, inte mycket, men tillräckligt för att jag skulle känna mig helt bekväm med det hela. Det blev ombyte av handdukar och småbuttar som samlade upp de små dropparna. Så jag tog ett ryck under veckan tillsammans med svärson Hans, det var helt sonika bara att tömma hela värmesystemet och fram med rörtången.

Renoveringen fortsätter

Renoveringen fortsätter

Så nu är tre av elementen ute ur huset, det sista skall jag be rörmokaren att ta bort, för jag reder inte ut att få bort det elementet, mest för att anslutningen mot stigare ligger halvt om halvt inne i en vägg. Det blir till att såga upp en bit av väggen innan man kommer åt härligheten.

Sotaren har även varit hemom och tittat på platsen där vi skall ha vår kamin, min tanke var att i god tid samverka med dem som ändå skall besiktiga och godkänna slutresultatet, jag vill ju inte gärna stå där med skägget i brevlådan om något blir fel. Bättre att fråga först.

Renoveringen fortsätter

Renoveringen fortsätter

Det kan se ut som ett rätt litet projekt att få en vägg avväxlad, men det är en hel del pappersexercis som skall in till kommunen innan jobbet får påbörjas, det visade sig att alla ingrepp i bärande väggar, oavsett hur små de än är, så skall det in en bygganmälan till kommunen. På tal om det så skall jag ju komma ihåg att även förbereda en anmälan på att jag skall in med kaminen, får inte glömma det.

En av våra katter, Sigge, han inspekterade arbetet, helt sonika gick han rakt igenom det nya hålet i väggen.

Det var alles för denna dag.

  One Response to “Renoveringen fortsätter”

  1. Skall bli spännande att se slutresultatet. Christian

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*