Aug 212014
 

Ett litet experiment som vi hoppats skulle fungera bättre än vad det gjorde var att ta med oss Charlie på bio. I utbudet fanns filmen “Småkryp” i 3D. Småkryp är ett riktigt bra koncept med korta filmer där småkryp utsätts för små prövningar och strapatser, det finns ingen dialog så allt berättas genom det man ser. Av det konceptet har man nu gjort en långfilm på 1,5 timmar, då i 3D.

Vi tänkte att det borde kunna fungera för Charlie, sagt och gjort, biljetter införskaffades, popcorn, dricka och 3D glasögon till lilla mannen. Jag och AC har sedan tidigare 3D brillor som vi tar med oss.

Charlie och AC på Bio - Småkryp i 3D

Charlie och AC på Bio – Småkryp i 3D

Det gick hyffsat bra den första 45 minuterna, men sen tappade den lille mannen fokus, det rasade ut popcorn på golvet, läsk likaså, 3D glasögonen lyckades han helt trasa sönder, så det blev svårt för honom efter det att se vad som skedde på filmduken.

Så här i backspegeln kanske det var lite för tidigt för honom att gå på en så här lång film, men man måste prova och träna på nya saker här i livet 🙂

Filmen då, jo, detta är storyn.

Några snälla svartmyror finner en ovärderlig skatt efter att ett picnic-par lämnat skogen – en hel ask med sockerbitar! En liten nyckelpiga kommer till deras hjälp under deras långa färd med skatten på väg mot stacken. En färd som är fylld av strapatser och många fiender – framför allt ett gäng elaksinnade rödmyror.

Spontant sett kan jag kanske tycka att det var lite väl “våldsamma” lösningar i filmen, det hade varit bättre med en mer pedagogisk problemlösning än att de snälla myrorna använde våld mot de elaka myrorna, men man kan inte få allt här i världen.

Detta var alles för denna dagen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*