Mar 072015
 

Igårkväll var det dags för Larrys 50-års kalas, tiden rullar iväg med stormsteg, snart är jag själv 50, det kändes som en evighet när jag själv var liten, men men, man får gilla läget helt enkelt.

Jag har bistått lite med en del praktiska göromål inför festen, lite bära, flytta, möblera och sånt som jag gärna hjälper till med, det är viktigt att ställa upp för sina vänner, det är de väl värda.

Morgonen idag har bestått av att dels jobba lite, jag skall ju iväg imorgon bitti till NordNorge, och så har jag filat lite på mitt lilla tal, även det är viktigt. Som gäst har man, tycker jag, en skyldighet att berika festen med någon liten skröna och att hålla igång det goda samtalet.

Templet - Gävle

Templet – Gävle

Efter mitt lilla jobbpass så var det så dags att bege mig ner till Templet, det var där festen skulle hållas. Jag hade på min lott idag att få fram erforderligt antal bord, på med dukar, fixa och feja med lite blandade praktiska bestyr. Under tiden så riggade bandet upp sina prylar och gjorde sitt soundcheck. Larry var förbjuden att vara på plats, allt för att hålla överraskningarna så hemliga som bara var möjligt.

Templet - Gävle

Templet – Gävle

Jag och söta hustrun tog oss en busstur ner till Templet inför festen, vi var först, ja, jag gillar att vara i tid till saker och ting 🙂 En god fördrink i form av champagne bjöds det på, dessa hade jag burit på lite tidigare under dagen 🙂 Gästerna trillade in en efter en, och slutligen var det nästan 120 personer på plats. Hans Trång höll en bejublad introduktion, sjungandes, innan vi alla fick gå upp till festsalen på ovanvåningen.

Så här glad var födelsedagsbarnet, man riktigt ser glädjen!

Larry Forsberg, Glad 50-åring

Larry Forsberg, Glad 50-åring

Vi hade en riktigt trevlig kväll, mycket god mat, glädjande nog var det ett rejält utbud av vegetarisk mat. Allt lagat från grunden, jag var själaglad över detta. Men kvällen fick vi runda av rätt tidigt, jag har ju en mycket tidig söndagsmorgon att tänka på. Så våra resterande drinkbiljetter donerade vi till våra bordsgrannar.

Drinkbiljetter

Drinkbiljetter

Jo, mitt tal då, det handlade om historiken om Banos, och hur det kom sig att vi fick bananer till Sverige och Norge under det tidiga 1900-talet. Anledningen till detta är att min och Larrys bekantskap startade med att han bad mig ta med Banos tillbaks från Norge för ett antal år sedan, vi har ofta pratat om hur det kom sig att den produkten överhuvudtaget finns, och när den började tillverkas, mycket har varit spekulerande, men jag hade grundforskat lite och tagit reda på fakta.

Klockan är nu mitt i natten, om 5 timmar skall jag upp igen för att påbörja en ny resa.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*