Apr 142011
 

Med tidiga morgontåget rullade jag mot Uppsala för att påbörja ett par dagars arbete, för att hålla kulturens och historiens fana högt så passade jag på att vara lite kulturell under lunchen. Så med raska steg gick jag till Gustavianum, en av de äldsta byggnaderna som tillhör Uppsala Universitet.

Gustavianum

Uppe i kupolen ligger Anatomiska Teatern, det har inget att göra med scenkonst, här gjordes obduktioner och dissektioner så att studenterna fick lära sig fullt ut hur vi ser ut inuti. Läktaren är brant, trång och lätt skrämmande. Undrar just hur många som mått dåligt under lektionerna i denna teatern.

Anatomiska Teatern, Gustavianum

Hela Gustavianum är numera museum, vetenskapshistoria presenteras på ett förnämligt sätt, det är väl värt ett besök, för ynka 50 kronor fick man sig ett bra besök, väl värt pengarna.

Museum Gustavianum

Sen är jag väl lite partisk, för jag var med och jobbade med detta museet när det öppnade efter sin stora renovering för snart 15 år sedan.

 

Nu fortsätter dagens verksamhet med full kraft.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*