Feb 062014
 

En riktigt god natt, jag sov som en stock efter gårdagens långa resa. Jag och mina kollegor har kämpat på bra och fått massor med saker gjorda, helt enligt plan.

Vemork, Rjukan

Vemork, Rjukan

Utanför Vemork så hänger isen tung längs takfoten, ett arbetslag jobbade med att hacka loss isen så att ingen skulle komma till skada, det är rejäla istappar som hänger precis överallt. Faktum är att det är en stor turistsport att klättra i de isväggar som bildas längs bergväggarna nedanför Vemork.

Under dagen har jag fått möjlighet att se den fantastiska turbinhallen, mest för att vi hade ett depålager som skulle flyttas, men det gjorde jag med glädje, för att få uppleva detta är en ynnest.

Vemork, Rjukan

Vemork, Rjukan

Efter dagens jobb så skulle vi tillbaks till våra hytter, det pågår en filminspelning kring bron där vi skall över, hela alltet var rejält upplys av starka lampor. Det var nästan så att vi inte tog oss upp för backen på andra sidan igen, man måste ha god fart för att inte fastna i backarna.

Filminspelning utanför Vemork

Filminspelning utanför Vemork

En intressant grej är att min morfar var en hel del i Rjukan då i arbetet kring konstgödsel, för det tunga vatten som utvanns här är en av grundbultarna vid framställning av ammoniak som används i konstgödsel.

Klockan är mycket igen, nu sova!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*