May 022014
 

Vi är framme vid den 2:a Maj, detta var sista arbetsdagen i Karasjok, på det hela taget sett har allt gått enligt planen, till och med bättre, vilket jag tycker är mycket trevligt.

Från gårdagens inlägg, om minolyckan i Karasjok 1945, här kommer den utlovade bilden på minnesstenen som finns inne på Sapmi Park området.

Minnessten, Minolyckan i Karasjok 1945

Minnessten, Minolyckan i Karasjok 1945

En skojig sak i projektet är en dimridå-skärm där det projicerad video, det ser riktigt bra ut när det fungerar, och det ligger på mitt bord att skaka liv i den anläggning som producerar dimridån. Delar av den anläggningen är lite diffust dokumenterad, så jag har mest ägnat dagen åt att titta in i burkar som ser ut såhär.

Styrelektronik dimridå

Styrelektronik dimridå

Efter någon timme så var det full fart i grejerna igen, jag och mina kollegor löste de sista bitarna och resultatet var gott.

Dagens fika, japp, vi försöker fika ibland, bestod av en lefse, denna magnifika Norska delikatess. Skämt å sido, det finns många softers lefse, en del är helt ok, andra är mindre ok. Denna variant var hårt konserverad och avsedd att finnas på butikshyllan under lång tid, egentligen borde jag försöka få tag på hemlagade lefse.

Dagens lefse

Dagens lefse

Vi bröt dagens arbete vid ca 14 tiden, det var dags att förbereda oss för hemresan till Gävle igen. En snabb dusch och sen checka ut, raskt in i bilen och sen köra de 3 timmarna över till Alta.

På vägen var det rätt mycket ren, både enstaka och en hel hord. En sak som jag blev lite bekymrad över var när vi såg nått som såg ut som en större docka vid sidan av vägen. Jag tänkte att det var ju ett fiffigt sätt att få ner hastigheten.

När vi närmade oss så såg jag att det var två små barn, ca 4-5 års-åldern som stod precis vid vägen. Jag tittade runt och såg två personer bland renarna ca 150 meter till vänster om vägen, kanske var det föräldrarna.

Det kändes lite olustigt och rentutav oansvarigt.

På väg mellan Karasjok och Alta

På väg mellan Karasjok och Alta

Väl framme i Alta så parkerade vi strax utanför Nordlyskatedralen och checkade in på Rica Alta. Utsikten från mitt rum var monumental, de måste verkligen ha “good-contact” där 🙂

Nordlyskatedralen - Alta

Nordlyskatedralen – Alta

Denna dagen har nog gjort sitt nu, efter ett besök i hotellets restaurang (inget veg på menyn men det löste sig) så är det nu dags att sova några timmar, klockan ringer snart igen.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*