Apr 202013
 

Äntligen lördag, och värmen närmar sig så sakteliga våra breddgrader, så detta var en perfekt dag att beskära äppelträdet. Hustrun och jag gjorde ett ryck med att få bort grus från gräsmattan efter vinterns snöskottning, ett digert jobb som vi tagit tag i lite då och då.

Beskuret äppelträd

Beskuret äppelträd

Det är med att beskära äppelträd är egentligen inget som jag har någon som helst utbildning i, jag gör det enligt principen att alla pinnar som växer uppåt skall bort, det kommer ändå ingen frukt på dem. Pinnarna som pekar horisontellt glesar jag ut, och de pinnar som pekar nedåt får i stora delar vara kvar, för det är dem som frukten kommer att ploppa fram ur längre fram mot sensommaren till.

Ett par timmars härligt jobb ute i solen, sen var det klart. Trädet ser nu avklätt ut, men på vårt träd har det gått bra att beskära enligt den princip jag använder mig av.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*