Jan 272012
 

Häromdagen när jag kom hem från jobbet så passade jag på att titta på den DVD jag fick för nån vecka sedan uppe i Namsos, det var NRK dokumentären om Bombningen av Namsos 1940.

Bombingen av Namsos

Jag måste säga att dokumentären på ett mycket bra sätt fångade stämningen på ett bra sätt, det finns så mycket minnen kvar i bygden som får komma till tals, men även är jag imponerad av att man har lyckats få kontakt med en av de tyska flygare som var med och utförde bombningen. Jag förstår att man i Namsos var mycket kluven till detta, men samtidigt ger det en bra inblick i hur fienden upplevde situationen.

Krig är hemskt på många sätt, och det är viktigt att man bevarar en korrekt historiebeskrivning till kommande generationer, detta var verkligen en dokumentär där båda sidor fick komma till tals.

Får du möjlighet att se denna dokumentär, så gör det, för det är den väl värd.

Go’Kväll.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*