Jan 012014
 

Häromdagen fick jag ett boktips som först fick vila ett tag, men sedan fick jag lite tid över och började titta närmare på vad det var för bok. Man hinner ju inte allt här i världen, men denna gång var jag glad, för boktipset var Codex Seraphinianus. Detta verk är en riktigt udda fågel, skapat av Italienaren Luigi Serafini under åren 1976 till 1978, verket publicerades 1:a gången 1981.

Codex Seraphinianus

Codex Seraphinianus

Codex Seraphinianus är en form av encyklopedi över en fantasivärld som till vissa delar är snarlik vår värld, men ändå så olik och främmande i många avseenden. Boken är uppdelad i 11 kapitel, dessa avverkar allt från flora, fauna, tvåbeningar, arkitektur och skriftspråk.

Codex Seraphinianus

Codex Seraphinianus

Skriftspråket i Codex Seraphinianus är ogenomträngligt, det finns så mycket rum för fantasin att jag blev helt mållös över det jag såg.

Codex Seraphinianus

Codex Seraphinianus

För att då ta mig från ord till handling, så har jag nu beställt ett exemplar av Codex Seraphinianus, nu är det bara till att vänta ett par veckor innan ett paket trillar ner i min brevlåda.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*