Mar 212010
 

Våren var bara på snabbt besök igår, mest för att ge ett smakprov på vad som komma skall, för idag har det snöat snart 10 centimeter. Undras just vad arbetarna i myrstacken tycker om dagens väder.

Snö!

Efter att vi utfört några ärenden och inköp, så tog vi en svängom till Sveriges Järnvägsmuseum, det ligger här i Gävle samt i Ängelholm. Det var ett tag sedan vi var på museet senast, så det var några ny tillskott som var intressanta, bland annat hade de en bangårds simulator där man fick se till att rätt tågsätt var framme på rätt plats i rätt tid. Det fanns även en utställning där en mix av personligheter berättade om sina tåg-minnen. Speciellt Täppas tåg-minne var väldigt färgstarkt.

AC kör bangårds simulator

På Järnvägsmuseet finns även en mäktig samling med tåg, allt från det som knappt gick på räls hela vägen till en X2000 simulator.

Rapid 846, Sveriges Järnvägsmuseum - Gävle

Ett besök anbefalles!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*