Mar 162010
 

Sent i gårkväll började det snöa i Trondheim, jag hade sett på väderrapporten i Söndags att det skulle bli snökaos över Storlien, men vi hann fram till Trondheim innan allt snöande körde igång.

På morgonen var jag och Wikke iväg för att tömma den lägenhet som firman hyrt på Rosenborg i Trondheim under vintern, och det är ett understatement om jag säger att det var rätt mycket snö på innergården. På vägen körde vi förbi Nidarosdomen.

Nidarosdomen på väg till Rosenborg

Innergården Rosenborg

Den lägenhet vi hyrt ligger i ett av alla de hus som Vägväsendet har löst in i samband med att Europavägen skall grävas ner under Trondheim, så för oss har det varit kalas, men nu i månadsskiftet skall lägenheten tömmas. Ingen får lov att bo i de inlösta husen när gräv- och sprängningsarbeten pågår.

Annars har dagen mest bestått i arbete kring den stora Norgekarta som inryms på Rockheim, tekniskt sett är det en stor utmaning. Kartan sträcker sig från entréplanet upp till 5:e våningen. Norge är stort, och jag får lite uppfriskning vad gäller Norges geografi.

Jag, Anders, Wikke och Tomas jobbade fram till sena kvällen innan vi gav upp.

Norgekartan på Rockheim

Tomas och Anders

Huset bredvid vårt bygge håller på att rivas, det är en rätt mäktig syn att se stora maskiner äta sig genom betong och armering som vore det smörade kex.

Rivning på Brattörkaia, Trondheim

Kvällen avslutades med lite god mat på restaurang precis runt hörnet om hotellet, på Café Aroma. Det var ett mysigt ställe, klart värt att rekommendera. Jag slog till på en grekisk pastasallad, och kanske en ond öl.

Pastasalat Gresk

Kvällen är trött, likaså är jag, så nu är det bara läggdags kvar på dagen, ett samtal till min älskade fru kvarstår, det är det viktigaste av allt.

En trött hjälte

Det är en ny dag imorgon.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*