Mar 082011
 

Dagen började på ett icke anmärkningsvärt sätt, hustrun slog mig en signal på morgonen, det är alltid mysigt att få pratas vid lite. Sen blev det frukost, nere på bottenplan fanns matsalen, och den var väl inte så värst hårt besökt 🙂 Det är inte säsong här kan jag lova. Men frukostbordet var välfyllt, gott utbud på både det ena och det andra.

Frukostmatsal Hotell Savoy, Mariehamn

Det är blankis på gatorna, så jag var själaglad att jag tog med mig spikskorna på uppdraget, det är bitvis som om en is-storm drabbar Mariehamn varje natt, för där det var barmark i går kväll så är det nu blankis. Men allt är nära, så efter ett tag var jag framme vid dagens arbetsplats, Ålands Museum.

Ålands Museum, Mariehamn

Jag hade rekognoserat lite under gårdagen, så det gick lätt för mig att hitta rätt, och sen bar det igång, full fart med jobbet, det blev aldrig riktigt tid för nån lunch, men så här såg merparten av dagen ut, i lite olika varianter, men ungefär så här:

Dagens arbete

Istället för lunch, ja, nått måste man ju få i sig, så blev jag bjuden på semla vid eftermiddagsfikat, det är ju ändå fettisdagen idag, då får man trycka i sig en hetvägg, gott och onyttigt. Jag får tacka museet stort för denna goda gärning.

Semlor

Vid 18 tiden av jag upp för dagen, det skulle vara vernissage på en ny utställning, och det passade ändå bra med att runda av dagens arbete, fast en del arbete fick jag pyssla med på hotellet. Matfronten har varit lite skral, men jag har sett till att få i mig middag idag, det blev en grekisk pastasallad, helt ok, gott. Det var Café Bönan som hade försäljning av sallader på butiken, prima kvalité!

Jag har försökt att ta reda på vart Café Bönan ligger, men enda hänvisningen som jag hittar är “Sjökvarteret”, däremot verkar det inte finnas nån som helst indikation på vart detta “Sjökvarteret” ligger nånstans, det är säkert enkelt om man är infödd och van vid staden, men för mig som kommer utifrån och även söker vida datorn, så verkar placeringen av detta “Sjökvarteret” vara väl dolt.

På väg till Hotellet passerade jag en bankomat, eller “Otto” som det heter på Åland och även i Finland för den delen. Detta “Otto” skall vara en ordlek för finska ordet för “uttag”

Otto, Mariehamn

Nu skall jag sätta mig med lite kvällsarbete, dagen är inte helt slut ännu, men snart så får jag nanna kudden.

Go’Kväll

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*