Aug 022011
 

Enklast är väl att börja från början, verksamheten med elmätaren skulle klaras av, klockan 8 prick så ringde det på dörren, där stod montören som skulle fixa med mätaren. Med tanke på att jag somnade vid 2-tiden igår så kändes det som rätt tidigt för mig.

Montören höll på en hel del och grejade, först med att försöka få igång den gamla mätaren, sen gav han upp och bytte helt sonika till en helt ny, blank och fin mätare. Jag passade på att kika på ett avsnitt av Eureka, det är bra med Internet när man kan se helt nya avsnitt  dagen efter att de premiärvisats i USA.

Ny mätare

Morgonmaten, den intog vi på Ritorno, vi har varit där tidigare för att fika, men nu var det frukost som gällde, tyvärr var väl inte deras frukost nått vidare att hänga i granen, min macka var stenhård, AC’s gröt var stabbig, så vi var inte helt nöjda när vi lunkade därifrån.

Ritorno

Jag och AC hade som plan idag att leta tag på en lite speciell dekorlist som vi behöver till våra renoveringar, för något år sedan hittade vi listen på Bauhaus, men nu verkar det som om ingen affär ens har hört talas om det vi söker. Så första stoppet blev på Bygg-Olle. Tyvärr hade vi ingen lycka med att hitta det vi sökte.

Bygg-Olle

Så vi rullade vidare till Fredells, det är ett gigantiskt byggvaruhus, förhoppningarna var stora, men även här blev det bom. Däremot fick vi med oss ett nytt duschmunstycke, ett av våra gamla har fullkomligt kalkat igen, så lite uträttat blev det allt.

Fredells

Nå, vi gav inte upp för detta, utan rullade vidare till Hornbach, även detta ett stort byggvaruhus, hela upplägget känns som en kopia på Bauhaus 🙂 Fast inte ens här hittade vi vad vi sökte. När jag pratade med personalen så hade de i alla fall en aning om vad det var för list jag sökte, tyvärr ledde detta spår ingen vart alls.

Hornbach

Efter ett snabbt depåstopp på Bygg-Konsum för att köpa ett par nya solglasögon till hustrun, hennes gamla gick sönder på morgonen, så tog vi oss till NetOnNet’s lagershop. Det är i princip massa hemelektronik på pall i en sliten lagerlokal. Några små fynd fick följa med oss till bilen.

NetOnNet, Lagershop

Men dagen var ännu inte slut, vi rullade vidare till Babyproffsen för att se om vi hittade nått spännande till lilla Charlie, och ett litet fynd blev det även här, nått som skulle kunna fungera som dopklänning, helt i linne, vi hoppas att det faller i god jord.

En dopklänning

Efter allt fixande så var vi lite trötta i mössan, så det blev en glass på Donken, sen hem till boendet för att vila en liten skvätt innan det var dags för eftermiddags- och kvällspasset. Det blev inte så mycket sovande för min del, jag kikade på Warehouse 13 istället 🙂

Med tunnelbana tog vi oss bort mot Skanstull för att äta lite god mat på Abyssinia, man möts alltid av ett stort leende när vi kommer dit, man känner sig mycket välkommen, det är skönt.

Abyssinia

Maten var som brukligt oerhört vacker och särskilt god, se vilket fint upplägg! Jag tog en vegetarisk smakmeny, 9-rätter, precis alla smaker som man saknat fanns på tallriken.

Mat på Abyssinia

Hustrun var hungrig och åt med stor aptit på sin mat, men det är mycket på tallriken, och så blir man ju så mätt. Men gott är det hela tiden.

Anne Catrine på Abyssinia

Rejält mätta i magen gjorde vi rätt för oss och lunkade sedan ner mot Skanstull igen. Nästa mål var ett litet besök på Pride, de håller i år till i Kungsträdgården. Nu var jag lite nödig, så jag letade reda på en bajjamajja inne på Kungsträdgården, området var avspärrat, men det var akut brist på denna typen av inrättningar, köerna var nästan 20 minuter lång innan det blev min tur. Man tappar lite lusten när inte en så pass fundamental sak fungerar.

Pride i Kungsan

Efter avklarat besök på Pride så begav vi oss vidare till Casino Cosmopol. En liten drink och lite spelande, sen var vi nöjda även med den formen av underhållning 🙂 Vi var redo att ge upp för dagen och lägga den till handlingarna, men ett litet stopp för att köpa lite snirr till kvällen blev det. Trist var att godisaffären tog en kortavgift, denna typ av utgift är sedan länge förbjudet att ta ut. Vi påpekade detta för killen i kassan, men han verkade inte bry sig nått närmare om det hela.

Vi skulle naturligtvis bett om att få ett specificerat kvitto där kortavgiften fanns angiven, då hade vi kunnat anmäla affären till KO, skall försöka komma ihåg detta till nästa besök….

Jag är nöjd med dagen, mycket intryck och god mat, så skall det vara!

Go’Kväll!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*