Jun 132012
 

Jag har varit rätt rejält under isen de senaste månaderna, utan att veta riktigt vad det varit för orsak till det hela, fast jag har varit väl medveten om att nått inte stått helt rätt till, det har påverkat mitt allmäntillstånd, dålig sömn, dålig motivation och ingen fart alls på mig.

Sen ett tag tillbaks har det ilat i en av mina tänder, trodde först att det var en tandhals som bråkade, allt gick att mota med Ipren, även om det inte är någon långvarig lösning. Så för att åtminstone lösa ett problem så skaffade jag mig en tid hos tandläkaren.

En glad tand = en glad man

Efter att tandhygienisten tagit ett par fina röntgenbilder konstaterades att det inte var frågan om någon ilande tandhals, det var karies under en 20 år gammal fyllning som var roten till problemet. Så det blev bedövning och borttagning av den gamla fyllningen för att titta närmare på härligheten.

Domen blev att jag fick välja mellan en komplex rotfyllning eller bortdragning av tanden, men då en av tandläkarna på kliniken håller på att specialisera sig rotfyllningar och var lite sugen på ett krångligt fall så kände jag mig manad att ställa upp som försökskanin.

Vad det krångliga med min rotfyllning skulle vara framgick inte riktigt, men det hummades och mumlades en hel del, så det var säkert en jättesvår tand att rotfylla 🙂

Nu är jag väl medveten om att rotfyllning precis som alla annan läkekonst inte är någon exakt vetenskap, det hela kan ändå sluta i en utdragning av lilla bissingen, men det problemet får vi ta tag i den dagen.

Jag fick en klick opium nedtryckt i tanden för att ta död på resten av rötterna, sen en tillfällig fyllning som grädde på moset, det luktade kryddor i hela rummet när behandlingen var klar, jag gissar att det var något av materialen som doftade gott, kan det varit laddningen med opium tro?

En timme senare så var jag som ny igen, livet lyfte, jag kände att jag plötsligt var redo att ta mig an världen och göra stordåd, kunde det varit så enkelt att denna tand sänkt mig så totalt under drygt två månader? Oavsett vilket så känns allt så mycket bättre, det är fint!

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*