Aug 042012
 

Älskade hustrun och jag hade ett litet äventyr inplanerat under kvällen, det var dags för konsert med P-Floyd i Dalhalla, men på vägen dit tänkte vi oss att ta en svängom till Lager 157 i Sågmyra, denna yllets stad. På vägen till Sågmyra gick det upp för mig att Riksväg 80 numera tydligen heter E16, denna väg går mellan Gävle och Oslo, ja alltid är det nått nytt som man lär sig varje dag.

Lager 157, Sågmyra

Vi strosade runt inne i butiken, det finns en herrans massa kläder för alla och envar, skönt är att det är luftigt, så det är inga problem med att klämma sig mellan klädställningarna. Men jag förstod sen att det nog var väldigt lite folk här idag, för annars kan det vara en liten miljon kunder inne i butiken.

Lager 157, Sågmyra

Efter en rundlig genomgång och ett par fynd så kände vi att det kurrade lite i magen, så det fick bli en lunch i restaurangen, kan nog säga att lite krydda inte hade skadat 🙂 Men det fyllde ut magen, och det var det viktigaste.

Resterna av lunchen, Lager 157 – Sågmyra

Kring det gamla fabriksområdet där Tidestrands yllefabrik en gång i tiden härskade finns det en hel del fina utsikter att vila ögonen på, så vi strosade runt en stund, och passade även på att besöka några av de andra outletbutikerna som finns i området. Nu skall väl sägas att Sågmyra inte är så stort, men det har sin charm.

Sågmyra, Tidestands yllefabrik

Sågån – Sågmyra

Vi packade ihop oss för fortsatt färd upp mot Rättvik, det fick bli skogsvägen, allt för att se något nytt. Riktigt vacker bygd tycker jag allt.

Väl framme i Rättvik så letade på Bruntegården, där skulle vi ha vår nattvila. Incheckning gick bra, vi fick nyckel till vårt rum och gjorde oss hemmastadda.

Bruntegården

Inför kvällens konsert så kände vi att vi borde se till att få lite mat i magen, då kvällen skulle bli sen. Vi tog oss ner till centrum och såg lite rester från Classic Car Week, en del ölstinna ungdomar i övre medelåldern kantade vägarna, kan tänka mig att det inte skulle varit så enkelt att hitta boende i Rättvik när Classic Car Week varit i full gång, så det var väl tajmat.

Vi hade förberett oss lite, och tog oss till Restaurang Anna, de har sin inriktning på asiatisk mat, brukar alltid fungera. Och glatt överraskade blev vi, för maten var gjord på riktigt färska råvaror, i min veg wok så kändes det verkligen att det var färska grönsaker, inga burkvaror här inte.

Veg Wok, Restaurang Anna, Rättvik

Och utsikten var som vanligt underbar, för mitt emot mig satt ju älskade hustrun, det är fina grejer det.

Anne Catrine Gemzell

Så med detta är halva vår dag avklarad, vi sitter på vårt rum nu och smälter maten, en stunds stödvila får det bli innan kvällens konsert på Dalhalla, så det får bli mer i kommande inlägg.

Hej Hopp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*