Oct 152011
 

Ofrivilligt tidigt morgon, inre klockan är inte helt i sync med verkligheten, så jag vaknade till vid 5 tiden, kokade mig en kopp kaffe i lilla bryggaren som finns på rummet. Kikade på lite CNN, lite mythbusters och annat skoj. Numera har man fullt ut introducerat HD-TV i USA så det går faktiskt att se vad det är man försöker visa på burken 🙂 När de körde NTSC var det riktigt bedrövligt.

Miniatyrkaffekokaren

Efter gårdagens katastrofala frukost på Mariott Hotell så blev det en tur till Mormon-fiket Starbucks. Förbistringen var total, det jobbade tre personer på Starbucks, men de lyckades snurra till nästan varenda beställning, riktigt skoj att se 🙂 Jag tog en bagel och en stor kopp kaffe-latte, gott!

Starbucks NYU Polytech

Ja sen följde dagens övningar på Expo ’74, vi samlades alla på Polytech för första föreläsningar. Jag är ju rätt snorig, så fickorna var laddade med snytpapper 🙂

NYU Polytech, Brooklyn

Första föreläsningen var kring “Gen”, de initierade föreläsarna som höll i detta var Gregory Taylor och Darwin Grosse. Utan att gå in för mycket på teknik så fick jag rätt mycket insikt i realtids hårdvarugenererade bildobjekt.

Gregory Taylor och Darwin Grosse

En paneldebatt följde kring ämnet att utbilda elever/studenter i Max/MSP, kände att det inte direkt var min bana, men jag lyssnade i hopp om att det skulle trilla in lite ny kunskap. Nästa keynote speaker var desto mer intressant, det var Eric Singer som berättade om sina mekaniska instrument, tryck+pys på hög nivå!

Eric Singer, Lemur

 

I denna video kan man se ett av Eric Singers instrument, det är ett mekaniserat stränginstrument.

En tämligen tarvlig lunch följde på detta, inte mycket att nämna, men det kan finnas en viss risk att vi tar och käkar lunch någonstans stans 🙂 Matkulturen här i USA är inte någe vidare kan jag säga 🙂

Lunch (?)

Eftermiddagen innehöll två mindre föreläsningar, en del om hur man skapar en färdig tillämpning men även en om hur man kan använda Open Sound Control (OSC) Båda föreläsningarna var intressanta, men missade på nått sätt målet då de var så pass projektspecifika och inte bredare i sin inriktning.

Eftermiddagsföreläsning

Nå, dagens upplevelse av Expo ’74 är avklarad, nu återstår bara kvällens verksamhet!

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*