Oct 272011
 

Japp, idag har jag tangerat mitt tidigare rekord på fem olika flygplatser på en dag! Förra gången skedde det i våras under turen från Leknes till Arlanda, men idag så var det flygtur från Arlanda till Namsos Airport.

Gävle Tågstation

Dagens resa började tidigt med tåg från Gävle ner till Arlanda Flygfält. Tåg är praktiskt men lite segt, det skumpar alltid lite för mycket för att man skall kunna jobba, blir mest slöseri med tid.

Från Arlanda blev det först tur över till Gardemoen. Skall man vidare inom Norge så måste man hämta ut sin väska och åter lämna in den för vidare transport till slutmålet, detta även om man redan har gjort denna procedur på Arlanda. Tror det har nått att göra med EU eller så, men omaket att gå genom säkerhetskontrollen är inte helt optimerat.

Gardemoen, Oslo Lufthavn

Från Oslo gick flyget sen till Vaernes utanför Trondheim, inflygningen var rejält skakig, planet krängde stötvis i sidled, tur att jag hade bälte på mig.

På Vaernes bytte jag till ett mindre plan för vidare transport till Rørvik. Detta var ett pytteplan som kanske på sin höjd tar en 20-30 passagerare. Det var rejält skakigt även under denna flygning, tror det kan bero på att flyghöjden inte är så hög i dessa små plan.

Landning utförd på Rørvik

Från Rørvik gick planet sedan vidare till Namsos lufthavn, ett skutt på ca 20 minuter. Jag fick se ett fantastiskt landskap under resan, Norge är ett mycket vackert land! Nu är inte flygplatsen så värst stor i Namsos, så det tog ett bra tag innan jag fick min lilla väska. Under tiden passade jag på att hämta ut min hyrbil.

Hytte 8, Namsos Camping

Det är inte mer än ca 3-4 minuters körning från flygplatsen till Namsos Camping, samma hytte som jag bodde i förra gången var bokad även denna gången, så hytte nr 8 var min för denna gången.

Det som återstår av dagen är nu bara att handla lite mat, sen blir det ett par timmars förberedande arbete inför morgondagens arbetspass.

Go’Kväll!

  One Response to “Fem flyplatser på en dag”

  1. 5 flygplatser har jag nog inte gjort på en dag. Hytten ser fin ut/Christian

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*