Oct 302010
 

Efter att jag och hustrun funderat lite över vad vi skulle använda denna dagen till, så slog det oss att vi kunde ta oss en sväng till Lättings för att fika lite. Sagt och gjort så lastade vi in oss i bilen och körde ner mot staden. Bilen parkerades, och vi skulle bara ta oss en sväng till bankomaten för att ta ut lite papperslappar. Nu föll det sig så illa att första automaten var stängd, nästa var borttagen, så vi gick från söder ner till centrum och tillbaks igen innan vi kom fram till Lättings.

Kulturhus Lätting

Utbudet är inte så stort, men det är väldigt gott, hustrun slog till på en kladdkaka med grädde och lite bär, det såg smarrigt ut, själv tog jag mig en halv baguett med brie, grönt och rödlöksmarmelad. Detta var väldigt smarrigt, dock var marmeladen lite rinnig av sig, så jag blev kladdig om hela handen, klibbet letade sig in mellan ringarna, så det blev klibbigt värre helt enkelt 🙂

Baguett med brie och rödlöksmarmelad

Utsikten från min sida bordet var magnifik, AC förgyller alla mina dagar, hon är nått helt speciellt tycker jag. Det var även lite underhållning till fikat, vi lyssnade så gott vi kunde, bitvis var det bra, bitvis var det intressant.

Anne Catrine

Inne på Lättings pågår alltid massor med verksamhet, denna dag var det bland annat loppis, vi tog oss en svängom, men hittade inget som vi kände lockade. Hela huset är speciellt, det är gamla fängelset i Gävle, på övervåningen ligger kontor, men även Sveriges Fängelsemuseum, det är verkligen värt ett besök.

Kulturhus Lätting

Väl hemma igen lagade vi oss lite god mat, det blev inte många knop gjorda i övrigt, mest TV och lite lördagsmys.

Hepp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*