Feb 212011
 

En god natts sömn senare var det dags att kliva ur bingen på Hotel Nova i Trondheim, jag pallrade mig bort i korridoren till hissen som tog mig ner till frukostmatsalen, stilla undrade jag om jag var ensam på hela hotellet, för jag såg inga andra gäster igår, och absolut inga andra gäster i matsalen, inte ens något tecken på att någon annan hade varit där före mig heller, man brukar se det om någon skurit i limporna, men inte ett tecken alls.

Frukost, Hotell Nova, Trondheim

Dagens första uppdrag var ett servicebesök på Sjöfartsmuseet, det var en grej som gått sönder, och jag passade på att åtgärda detta när jag ändå var på plats.

Utanför Sjöfartsmuseet i Trondheim, eller rättare sagt Bakom museet finns en staty där alla tusende som förlorades till havet under 2:a världskriget blivit hedrade i Kristofer Leirdals monument “Mange skip og sjøfolk kom aldri i havn”. Detta är en av avigsidorna med havet, det är starka krafter som kan släppas lös, havet skall bemötas med respekt. Jag filosoferade en stund vid statyn innan mannen med nyckeln till museet kom gående.

Mange skip og sjøfolk kom aldri i havn. 1982 Kristofer Leirdal

Dagens huvudnummer, efter morgonens enkla uppvärmning så hade jag åtagit mig att hålla en föreläsning på NTNU, Norges Teknisk-Naturvetenskaplige Universitet. Här i Trondheim har de bland annat en utbildning i Musikkteknologi. Under min 4 timmars föreläsning betade jag av ett par av mina bravurnummer, Utställningsteknik i ett längre perspektiv, dvs hur får man saker och ting att fungera över längre tidsperspektiv. En sektion avhandlade nått så trivialt som signaldistribution.

Jag brukar försöka hålla denna typ av föreläsning som en form av kombinerat samtal mellan studenterna kombinerat med stora mängder bildexempel och erfarenheter från verkliga livet, det brukar vara en framgångsrik väg att gå.

NTNU, Trondheim

Under lunchpausen tog jag mig en promenix i närområdet, jag var inte så värst intresserad av mat, magen stökade lite, borde dra ner på kaffet, men jag shoppade loss på en Center 🙂 I Norge finns nått som jag verkligen saknar, nämligen el-bilar i större kvantiteter. Hade jag haft ekonomi till det, så hade jag omgående inhandlat mig en el-bil.

ELBil, Trondheim

Efter lunch fortsatte dagens föreläsning på NTNU, nu med en 4 timmars workshop, det är den enklare delen av uppdraget, först handlar det om att ge ut ordentliga och vettiga uppgifter, sen svara på alla frågor som dyker upp, efter det är det bitvis rätt soft, men även i detta moment försöker jag inleda till samtal med studenterna, det brukar ge bra resultat.

Föreläsning NTNU, Trondheim

Framemot 19 tiden så var dagens arbete avklarat, lattjo lajban väskan med prylar packad. Jag la in allt på hotellrummet för att sedan bege mig till Trondheim Mikrobryggeri, där blev det middag, gillar deras vegburgare, och härligheten sköljdes ner med en pale ale, självklart bryggd på plats.

Trondheim Mikrobryggeri

En god vän höll mig sällskap till maten, det är rätt trivsamt att ha bekanta lite här och där, för det är rätt trist att taga sig en öl helt alena, blir lite tragiskt så att säga.

Inne på Microbryggeriet bryggs ölen på plats, bredvid mitt bord står de stora kopparkärlen, det är så här öl skall avnjutas, färskare blir det inte.

Trondheim Mikrobryggeri

Det är nu dags att runda av kvällen, min snörvliga hustru ligger hemma och hostar sig både blå och gul, jag hoppas att hon kryar på sig snart, inge kul med så rejäla förkylningar.

Imorgon har jag ett uppdrag som skall skötas, ett litet möte, sen blir det hemresa till Gävle igen.

Go’natt!

  2 Responses to “Föreläsning på NTNU”

  1. Hallå grabben! Imponerad av att Du håller föreläsningar. Och så långa också. mamma

  2. Jag är verkligen impad. Inget tycks Dig främmande. Hoppas Du själv tycker det är kul./Pappa

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*