Nov 242010
 

Klockan ringde, tidig morgon, så är jag van att dagarna startar, utanför fönstret är det vinter, vitt skit på bilarna, nu drar säsongen igång med lappmögel och kallt väder, inte min favorit kan jag kortfattat säga.

Mitt vinterland

Efter en taxitur ut till Arlöv fortsatte arbetet, nu återstod enbart slutklämmen med besiktning och genomgång av anläggningen, allt har gått bra, alla är nöjda med insatsen, det blir faktiskt riktigt fint inne i kyrkan, rummet lever upp på ett helt nytt sätt, mer välkomnande och större på nått sätt.

Arlövs Kyrka i nytt ljus

Nån timme senare var jag åter nere i Malmö, den gamla stationsbyggnaden håller så sakteliga på att tömmas, se bänkarna på bilden nedan, de finns inte kvar längre, för en halvtimme senare var de puts väck, det är ödsligt därinne nu. Undrar lite över vad hela denna hallen skall användas till, kanske nån rik krösus bygger en egen tennisbana där 🙂

Centralstationen Malmö

Nya hallen, där flottyrstinkande burgerior och tråkiga butiker samsas, den är rätt trist, jag har lite svårt för modern arkitektur som inte har nån som helst charm. Vi får se om 20 år hur denna nya hall står sig jämfört med den gamla. Flotyrstanken, den är rätt påträngande, jag hoppas det är nått tillfälligt fel på ventilationen, för det är inte kul att komma in i en helt ny hall där man möts av sån stank.

Malmö station

Jag tog mig en macka på pressbyrån, den var nog inge vidare egentligen, för jag blev väldigt dålig i systemet nån timme senare. Till råga på allt så hade SJ’s förmåga att informera sina passagerare om förseningar totalt havererat denna dagen, det kan inte vara en överraskning fr SJ att det blir vinter varje år. Jag begav mig ut till spåret i Malmö, prick när tåget skulle ha gått så meddelar SJ att det är en försenad ankomst av tågsetet på 45 minuter, det kan knappast ha kommit som en överraskning för dem, det är inte så kul att stå ute i kylan helt i onödan. Nästa problem skedde strax före ankomst till Stockholm, 5 minuter före ankomst fick vi som skulle vidare upp till Gävle beskedet att sitta kvar på tåget vi redan satt på, sen försvann personalen som an avlöning, ingen information om vart vi skulle ta vägen. Den nya omgången personal som klev på i Stockholm undrade lite stillsamt över vad vi gjorde på tåget, för här var det fullt…. Man blir matt!

Tuffe Tuffe Tåget!

Väl hemma i Gävle så tog jag mig en taxi hem, snön levde om så mycket att det helt enkelt inge gick för hustrun att få ut bilen, med trasig hand går det inte att skotta, det är fullt förståeligt. Jag mådde inge vidare i systemet när jag var hemma, det var mackan från pressbyrån i Malmö som inte varit nått vidare, milt sagt så mådde jag riktigt illa, efter att ha besökt Gustafsberg ett par gånger.. så gick jag och la mig, gick upp igen, nytt besök, la mig… nytt besök…

Inge kul. Go’natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*