May 032014
 

Gävle har länge varit utsvulten på restauranger, eller rättare sagt, det finns massor med restauranger men alla envisas med att servera mer eller mindre samma saker i tid och otid. Nu har vi äntligen fått en Indisk restaurang, den har vi längtat länge efter.

På söder ligger då Namaste, en restaurang som drivs av ett gäng som även driver Indiska restauranger på andra orter.

Jag och hustrun skulle premiärköra denna restaurang denna kvällen.

Veg Thali, Namaste Gävle

Veg Thali, Namaste Gävle

För att få en bra provkarta på hur maten var så tog vi in var sin Thali, det är ett antal smårätter på fat. Jag passade även på att ta in en papadum som förrätt.

Skall jag vara helt ärlig så blev jag lite fundersam när mitt papadum kom in, det var inte hemlagat utan ett halvfabrikat, det är inte riktigt vad man förväntar sig av en restaurang.

Maten då, jo, en sak som vi båda reagerade på var att våra fat var kalla, det gör att maten kallnar riktigt fort, Indisk mat bygger på att det finns en värme så att smakerna kommer fram ordentligt, här svalnade maten riktigt fort vilket inte allt är bra. Den Pakora som fanns på tallriken var knappt rumsvarm.

Till maten serverades även ett vitlöks naan, det brukar vara riktigt gott. Det naan-bröd vi fick in var hemlagat och såg fantastiskt ut, men det var tyvärr inte färdiglagat och var lite väl degigt inuti.

Mix Thali, Namaste Gävle

Mix Thali, Namaste Gävle

Min vegetariska Thali var bortsett från att den var nästan rumsvarm helt ok, bönorna i en av grytorna var inte färdiglagade, detta kändes på smak och konsistens. Min hustrus Thali bestod enbart av torra rätter, jag förstod på henne att det blev lite svårt att få ner maten när det inte finns någon sås alls att tillgå. Det var helt enkelt en olycklig kombination av smårätter. Alla rätter på den vegetariska Thali’n var såsiga rätter, vilket är en bättre lösning.

Vi hade ett litet prat med serveringspersonalen, de var fantastiskt trevliga och verkade plocka upp våra reflektioner.

Det blir säkert fler besök, för man skall inte döma ut en nyöppnad restaurang vid första besöket, speciellt inte direkt efter öppning, men skall de uppfylla vår måttstock på Indisk mat så bör de se till att maten är varm, tallriken/brickan är varm så att inte maten kallnar, inga halvfabrikat på papadum, kombinera mix-rätterna så att de inte enbart är torra rätter, samt att de till att naan-brödet är färdiggräddat, ja, och även bönorna i den där böngrytan som fanns på min Thali.

Det var alles för denna dagen.

  One Response to “Indisk restaurang i Gävle”

  1. Ja. jag upplevde också att det fanns förbättringspotentialer på detta ställe/Christian

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*