May 212011
 

Nu är det livat i holken igen, under natten har 8 stycken talgoxar kläckts, man är nästan lite stolt, trots att det enda som jag gör är att tjuvkika lite 🙂 Se så små de är.

Nykläckt i holken

Från nu blir det korstoppning, för om en månad skall de vara ute i naturen burna av sina egna vingar, jag hoppas alla åtta klarar sig hela vägen. Nu har jag även fått ordning på trådlösa nätverket ut till holken, mycket stabilare än tidigare. Det var en av våra accesspunkter som hade havererat, så jag och älskade hustrun var ut till Kjell&Co i Valbo för att inhandla en helt ny. Det är mycket med det tekniska. En helt ny nätdel fick jag även stoppa in, allt för att få tekniken till att fungera bättre.

Jo, jag var nog lite snurrig igår, för en liten sak som jag fixade var att slipa bänkarna i köket och olja upp dem igen. Fint blir det när man gjort det jobbet klart.

Nyoljad bänk

Det var vad denna dagen hade att bjuda på, inte så avancerat, men ändå en ny dag lagd till handlingarna.

Tjingeling!

  2 Responses to “Kläckning i holken”

  1. Spånnande att följa deras första tid. Ha en underbar helg!
    kram / V

  2. Hej! Det är fantastiskt att följa de små ungarna på nätet. Och när föräldrarna kommer med mat och sen städar i holken. En stor upplevelse. mamma

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*