Jul 222012
 

Jag och hustrun har laborerat lite med Ethiopisk matlagning, ett gravt misslyckat försök med att göra Injera gjordes häromdagen, men efter lite mer grundstudier och en del forskande i den ädla konsten i att göra Injera så börjar vi nu närma oss någon form av riktigt goda resultat.

Etiopisk mat, med Injera, alicha och två sorters wot

Det finns lite kvar att göra innan vi är helt nöjda, ett av problemen är att få till riktigt bra “ögon” på Injeran, och så har vi lite skralt med berbere. Det vi har liggandes har några år på nacken, men vi skall nog lösa även det problemet framöver.

Jag gjorde en sökning på nätet för att försöka hitta någon affär som säljer berbere, även från företag som har sin verksamhet i Ethiopien, men det verkar inte helt enkelt det här. De som säljer berbere här i Sverige tar hutlöst betalt för kryddan, men jag har en plan på hur jag skall göra för att lösa även detta problem.

Maten var god, njutbar, behöver förfinas lite, så det blir ett nytt försök till helgen, en ny omgång Injera är satt på jäsning.

Smaklig spis!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*