Aug 082014
 

Efter ännu en varm natt med halvdålig med sömn på Hotell Propellen så skulle vi ta tag i Dag 2 på Legoland i Billund. Vi hade köpt tvådagars biljetter i samband med boendet, det sparade vi in en hel del pengar på. En sak som kan vara bra att veta är att vid ca 12-tiden på dagarna kommer bussar in med resande turister, så det är bra att komma till Legoland direkt på morgonen när de öppnar för att hinna med mycket saker som det annars lätt blir långa köer vid.

Anne Catrine och Charlie på Legoland

Anne Catrine och Charlie på Legoland

Charlie hade det gott, med frukost i magen och sittvagn så var det full service för honom från start till slut 🙂 Redan igår hade vi åkt de flesta saker som gick att åka för Charlie, det finns en del områden där man måste var lite äldre, tex spökhuset och bilskolan, så det får vänta till något annat tillfälle.

Vid spökhuset fanns en jättestor spindel byggd i Lego, den gillade Charlie skarpt. En sak som jag och AC pratade om var hur man gjorde vid bilskolan för de besökare som kom från England, det fick vi svar på idag, det visade sig ju att de barnen försökte köra på vänster sida om vägarna och här har vi högertrafik. Vid ett flertal tillfällen fick dem som höll i attraktionen styra upp det hela så att barnen kom på rätt sida vägen.

En grej som Charlie gillade var den Duplo-lekplats som hade WildWest-tema, där var han som klistrad.

Charlie på Legoland, Billund

Charlie på Legoland, Billund

Fast när han upptäckte att det fanns en liten gruvgång med ett legospöke i så falnade intresset rät snabbt, då ville pöjken iväg rätt fort till nästa ställe.

Legoland, Billund

Legoland, Billund

Jag och Charlie hann precis in på den 5D bio som visade en kort film, det var en riktigt spännande upplevelse med 3D film, ljud, rök- och vatteneffekter, den unge mannen verkade mycket nöjd efteråt.

Utanför väntade Anne Catrine och vi passade på att ta en liten bild tillsamman med en Lego-dykare. Charlie har så mycket spring i benen så att han inte klarar av att stå still en enda liten sekund.

Charlie på Legoland, Billund

Charlie på Legoland, Billund

Ett annat tillfälle då vi försökte ta en bild, ja, detta var den bild då man ser mest av Charlie på 🙂

Charlie på Legoland, Billund

Charlie på Legoland, Billund

En grej som Charlie gillade skarpt var ett äventyr som handlade om Atlantis, han och jag stod en stund i kön, sen fick vi komma in i en stiliserad U-Båt och såg en film om den sjunkna staden Atlantis. Personligen kan jag tycka att det är lite synd att man försöker framställa sagan om Atlantis som sanning, men man får rätta till det längre fram i tiden.

Efter filmen, så kom vi vidare in i ett akvarielandskap, massor med fiskar av alla de olika slag, riktigt mäktigt att gå runt och bara njuta av naturens mångfald.

Charlie och Stefan på Atlantis Legoland

Charlie och Stefan på Atlantis Legoland

Innan vi var klara för dagen så blev det ännu en tur i Lego-tåget, denna gång åkte jag och Charlie runt en sväng medan Anne Catrine höll koll på vagn med tillbehör.

Charlie och Stefan åker legotåget

Charlie och Stefan åker legotåget

Dagen började ta slut för oss, eller rättare sagt vårt besök på Legoland skulle rundas av, vi skulle vidare till Givskud Zoo imorgon så det blev lite glass och lite shopping innan vi begav oss tillbaks till vår lilla bil.

Nattens vila blir på Hotel Gudenå i Törring, men vi håller här för denna dagen.

Häpp!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*