Aug 222010
 

Vi vaknade till i morse och hörde en liten nysning, sen en liten nysning till, första tanken var att någon av katterna hade dragit på sig en förkylning, men sen blev det lugnt igen, jaja, det är väl så det kan vara.

När vi sen satt och åt frukost så hörde vi nått konstigt en liten bit bort, ett litet krax, det hördes som om det kom från baksidan av huset, fast nästa krax var lite högre, katterna blev mer intresserade och gick upp en våning. Jag följde efter katterna och såg till min förvåning att det satt en luggsliten skata på spjälorna till vårt nedrivna undertak. Vad att göra, jag kunde ju inte låta den sitta där…

Balkongen öppnades så att skatan skulle känna vinden och förhoppningsvis leta sig ut den vägen, men ack vad jag bedrog mig, skatan kröp in under en del av taket där jag ännu inte rivit bort undertaket, så skatan satt tryggt och lugnt kvar. Bara att ta fram stegen och kofoten och fortsätta riva undertaket, med min älskade hustrus hjälp stuvades isolering ner i säckar, och virke staplades på hög. Snart var hela undertaket rivet men ingen skata… vart hade den tagit vägen.. Upp och kika lite närmare, nu satt den på undertaket till badrummet, men jag hade inte hjärta att riva ett tak som redan är renoverat, så med långa pinnar lyckades jag lirka skatan ut från det taket fram mot balkongdörren, och efter några försök fick jag tilslut skatan att förstå att den skulle flyga ut vilket skedde till stor glädje för mig och AC.

Vi lastade bilen full med säckarna som var fulla med isolering och begav oss till återvinningsstationen på Sörby.

Återvinningsstationen, Sörby

Denna återvinningsstation är ett logistiskt fiasko, ett skämt, för så fort det kommer in en bil med ett släp, så blir det stopp. Stationen är helt enkelt för liten för att ta emot mer än ett fåtal bilar med släp, jag förstår inte hur de tänkte sig när denna station byggdes.

Med raska steg rullade vi vidare ut till Valbo, jag har kört slut på merparten av mina skor och det var läge idag att inhandla lite nytt. Vi fick Frida med oss som smakråd. Efter avklarade affärer blev nästa stop Café Nybo, de har nya ägare där sen i våras, lite annan inredning, lite annat stuk, men fikat var gott likaså sällskapet.

I tidningskorgen bredvid oss fanns lite nostalgika, ett par Lektyr, några SE och kanske en Fibban, alltid lika trevligt att ha utvikningsblaskor på Café, det tillhör inte vanligheterna må jag säga :-), Jag kan tänka mig barnen som fråga mamma om varför flickorna i tidningen inte har några kläder på sig 🙂

Lektyr

Väl hemma var vi över till grannen och plockade krusbär, dem fick vi hjälp av Frida att rensa, stort tack för hjälpen, kanske blir det kräm på dessa ikväll.

Frida rensar krusbär

Middagen är intagen, de sista av vår egenodlade potatis gick åt, mums kan jag säga, det blir mer potatis nästa år. Skall kolla lite om det går att odla potatis i kruka, det borde fungera att sätta potatis på så sätt tidigt för att sedan flytta ut krukorna när frosten släppt, får se hur det går med det projektet.

Nu blir det soffan!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*