Apr 122010
 

Tidig morgon, klockan ringde vid 5, en snabb avrivning i vertikaltvätten, kommer alltid ut precis som ny, magiskt.

Kan nån snäll själ förklara för mig varför det alltid skall finnas folk som mer eller mindre dricker parfym? I morse på tåget till Stockholm var det nån (tanta) som hade druckit parfym, det stank i hela vagnen, så det vara bara att gå och sätta sig mellan vagnarna istället, för det var helt olidligt!

Inne i dubbeldäckaren

Människa, vilken kroppsdel tänkte du med när du hällde på dig all parfymen denna dag? Du må ha haft rejält med otur denna morgon och tänkt trasiga tankar. Nåväl, det fanns ju andra platser på tåget, så efter omflytten, så var jag ur stridszonen.

I första etappmålet för dagen, Norrköping, var det varmt och gott, jag har ännu inte vant mig vid att de kör runt med tåg mitt inne i stan, verkar farligt. Dock skall sägas att det är väldigt väldigt fina tåg.

Spårvagn i Norrköping

I Norrköping är all snö borta, stan är städad och nu fullt redo att ta emot den anstormande våren. Solen värmer gott här.

Norrköping

Jag gjorde en inspektion på byggarbetsplatsen för att skapa mig en bild av läget vad gäller tidsplan och lite annat. Sen följde ett givande möte med projektkoordinatorn.

Lunchen idag intogs på Fräcka Fröken, jag är ytterligt svag för deras vegetariska lasagne, mumsigt.

Dagen är inte slut i Norrköping, för resan fortsätter vidare till Malmö denna dag.

I parken ner till stationen har kommunen varit vänlig och se till att trycka ner lite vackra Penséer, ögonmums!

Penséer i Norrköping

Tåget lät inte vänta på sig, perrongen ankom i tid till tåget, så det vara mest till att kliva på.

Det sista var kanske inte helt sant, för jag hann med att göra ordförståelse delen i högskoleprovet medan jag väntade, jag fick 1 fel på 40 ord, rätt ok om jag själv får säga det.

Perrongen ankommer till tåget

Resan till Malmö var rätt lugn, lite småjobb blev gjort, och så fick jag njuta av det magnifika landskapet som svischade förbi utanför rutan.

I Malmö jobbas det febrilt för att göra klart citybanan, det är järnvägen som skall gå under Malmö. I detta ingår även att bygga om centralstationen, fint blir det! Bara kolla.

Renovering av stationen i Malmö

Och så här ser det ut inne i vänthallen, det är mycket finare nu än när jag bodde i Malmö.

Vänthallen Malmö station

I Malmö har jag ett riktigt favorit hak, jag har svårt att se varför man skulle åka till Malmö utan att äta mat på Brogatan. Som namnet avslöjar så ligger denna pub/bar/restaurang på Brogatan 12 i Malmö.

Brogatan 12 Malmö

Dagens middag, det blev en Västerbottenpaj med rikligt med frisk sallad, till detta en god öl för att rensa strupen före och under matens afnjutande.

Västerbottenpaj på Brogatan i Malmö

Nu skall min kära hustru få min fulla uppmärksamhet genom ett kärleksfullt telefonsamtal.

  2 Responses to “Lite på vift”

  1. Och Lund schwishade du förbi bara. Kunde ju ha stått och vinkat! 🙂 Btw, med vad tar du dina foton? Dom blir ju rätt trevliga.

    • Jag brukar rigga upp min lådkamera på stativ med tillhörande hållare för magnesiumpulver, med den utrustningen blir det ca 1 bra bild på 1000 tagningar. Det brukar bli ett djävla liv när jag fotar inomhus 🙂

      Skämt åsido, jag bytte kamera nyligen, nu är det en Canon ixus-130, jag labbar lite med den fortfarande, men det kommer en “recension” av den inom kort. Några bilder har jag även tagit med min Sony Ericsson Satan telefon.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*