Jan 192013
 

En Lördag, man hinner massor med saker på en helt ledig Lördag, så vi tar det en bit i taget, först vill jag bjuda på en liten vintervy, snön gör allt den kan för att se sådär lite extra vacker ut, jag tycker resultatet blivit mycket bra, en fröjd för ögat.

Brynäs i snöskrud

Brynäs i snöskrud

När jag ändå är inne på det här med naturen, så kretsar mycket av mina tankar kring mitt projekt med humleholken, jag har letat genom en hel del information för att hitta växter som går att odla på mina breddgrader, samt att dessa växter skall vara populära hos humlorna, det lutar åt att det får bli fjärilslavendel, men lite mer forskande hinner jag med innan våren gör sitt antåg.

Vad mer, jo, vi har haft lite problem med våra USB laddare till mobiltelefonerna här hemmavid. Även i detta ämne har jag passat på att dyka lite närmare i, för det är tyvärr inte så enkelt som man skulle kunna tro vid första anblick att hitta rätt sorts USB laddare.

USB laddare till telefonen

USB laddare till telefonen

Den stora fällan är att modernare telefoner kräver mer ström ur USB laddaren än vad merparten av USB laddarna klarar av att leverera. Tex så är en USB-port på datorn specificerad till att kunna lämna 700mA, det är egentligen för lite för att ladda upp batteriet i min telefon, det tar evigheter så att säga. Men med en mer optimerad laddare, som kan leverera 1500mA så går laddningen betydligt mycket snabbare.

Ett USB-uttag i tex bilen kan vara så klent att det inte ens kan få ur sig mer än 2-300mA, då går det absolut inte att ladda nånting som är hyfsat modernt. Det är en djungel där ute. Vid mitt nattduksbord har jag nu två laddare, ena levererar 700mA andra 1500mA, så nu klarar jag av att ladda båda mina telefoner förutsatt att jag kopplar in rätt telefon i rätt USB-laddare.

Nå, nu går vi vidare, hustrun höll på att sortera en liten hög med papper, där dök ett kuvert upp som innehöll ett kvitto på julklapp som Frida gav mig, det var en donation till Majblomman, det är en julklapp som verkligen gör nytta. Även om Majblomman har en del att förbättra, så gör de ett väldigt gott arbete i det lilla, nästan så att de går obemärkt förbi förutom när skolbarnen säljer Majblommor. Få vet mycket om allt som Majblomman egentligen gör, det är synd det.

Donation Majblomman

Donation Majblomman

Glad i sinnet över att jag fått denna fina gåva av Frida fortsatte jag med dagens verksamheter, så ovanvåningen fick sig ett par timmars kärlek i form av fortsatt renovering, det är listerna som håller på att driva mig in i galenskap, men nu har jag i alla fall fått upp ett par till.

Det har inte varit närmare klart än vad det är nu, det kan jag lova.

På minussidan, jag skulle gärna velat ringa till min pappa idag, men det är ett smärtsamt nog ett stängt land. Jag får prata med honom i mitt inre.

Kvällsfikat är på gång, vi håller här för idag.

Go’Kväll!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*