Dec 212010
 

Idag skulle det vara en stor dag, särskilt om man är intresserad av astronomiska fenomen, det var dags för en total månförmörkelse som skulle vara synlig under morgontimmarna. Tre saker kom att förhindra att jag såg fenomenet, först och viktigast var nog att det var sånt skitväder att det inte var tal om att gå ut och titta på en måne, snö och moln är inte en bra grej om man vill se månen 🙂 Sen jobbade jag, och bara det kan vara en god anledning att stanna inne. Slutligen, så var jag sanningen å säga inte så värst intresserad heller, så denna förmörkelse gick mig rätt obemärkt förbi.

På vägen hem, då var det skitkallt och molnfritt, då var månen tillbaks på sin vanliga plats, blänkte så fint ovanför husen, tillsammans med snön på marken så blir det så ljust och fint i ljuset som månen speglar mot vår runda jord.

Månen över husen

Väl hemma så fixade jag lite på ovanvåningen, vår julstjärnor, dem som lyser alltså, skulle få kontaker på sig som passar i lamputtagen, alla tre katterna hjälpte mig å det varmaste, nästan så att jobbet blev omöjligt att utföra. Det skramlade till i dörren, och jag trodde ju att det var hustrun som kom hem, så jag gick ner för trappan, ljudligt bedyrande min djupaste och mest innerliga kärlek, men så stod det en fundersam Frida i köket och ingen hustru, jaja, hoppas att hon blev glad över alla kärvänliga ord 🙂

En stund senare kom AC in genom dörren, och jag fick bedyra ännu en gång 🙂 Vi satte igång med att laga Janson, den skall vi ha till julematen, skönt att göra den klar i tid, för i frysen klarar den sig ett bra tag.

Produktion av Janson!

Janson vilar nu lugnt  i frysen, jag är trött, höst och vinter är verkligen inte min grej.

Natt!

  2 Responses to “Månförmörkelse”

  1. Vad har du i din jansson? tartex, eller. . .
    Tack för vackra blommor
    Kram V

    • Vi brukar köra med en mix av naturell Tartex och örtkryddad Tartex, det brukar bli gott. På senare tid har vi bytt ut matlagningsgrädden mot Lidl’s högpastöriserade grädde, den är mycket snällare mot magen, ungefär samma effekt som med UHT mjölken.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*