Jul 132011
 

Idag var det tänkt att jag och älskade hustrun skulle åka till Dalhalla för att lyssna på Melissa Horn, biljetterna köpte vi för länge sedan, gäller att vara ute i god tid annars blir det inte av så att säga.

Men nu föll det sig så att AC jobbade eftermiddag, så för att vi skulle hinna till 20:00 då konserten skulle starta så stuvade vi om lite. Jag frågade min syster om hon hade tid och möjlighet att följa med istället för AC, så blev det.

Jag rullade iväg mot Dalarna, klämde en snabb lunch i Falun, inte så värst spännande resa på det hela taget sett. Syster skulle jag möta i Rättvik, då jag var något tidig hann jag med att läsa lite bok, men efter ett tag så rullade vi vidare ut i skogen till Dalhalla.

Dalhalla

Vi bänkade oss, rätt bra platser en bit upp på läktaren. Det har ingen större betydelse vart man sitter på Dalhalla, för ljudet är lika bra vart man än hamnar.

När klockan slog 20:00 så klev det in två ynglingar på scenen, vi undrade stillsamt var detta var för något? Det visade sig efter en stund att det var ett förband bestående av Mads Langer, förskräckligt hemskt att lyssna på…. Jag trodde i min vilda fantasi att ett förband skulle värma upp publiken, men för min del var det precis tvärtom. Inte blev det bättre av att han massakrerade en av Beatles låtar…

Mads Langer malde på en bra stund, jag ångrade att jag inte tog med mig boken från bilen… Det hade varit bra om man hade fått information om att konserten inte skulle börja vid 20, för då hade AC kunnat följa med. Mads Langer segade på med sitt så pass länge att det hann bli 20 minuters paus… fan… Hade jag varit skivbolagsdirektör och detta hade kommit som demo till mig, så hade det omgående åkt i runda arkivet.

Så konserten som skulle börjat kl 20:00 körde inte igång förrän 1 timme senare, dvs vid 21:00 klev Melissa Horn in på scenen, vid det här laget var jag inte så värst uppåt längre, jag gillar inte att känna mig lurad.

Melissa Horn - Dalhalla

Meliissa Horn körde igång med sin konsert 1 timme försenad, och på det hela taget sett var det en helt ok konsert, dock fick hon jobba upp stämningen från -50 efter “förbandet”. Det visuella intrycket var lite lamt, Dalhalla är en stor scen och Melissa tillsammans med kompbandet klarar inte av att fylla upp scenen, det är dem övermäktigt. Men blundar man och bara lyssnar så är det helt ok.

Inledningsvis körde hon en del låtar från kommande plattan, de var inte i min smak, för avskalat och för mycket hjärta-smärta om och om igen, blir lite enformigt. En bit in på konserten så kom några äldre låtar, bättre sväng, bättre musik och på det hela taget sett så passade det bättre in i Dalhallas format.

 Även denna konserten tog slut, jag och min syster begav oss upp till parkeringen och vidare till Rättvik där jag släppte av henne, alltid trevligt sällskap!

Nåväl, min kväll fortsatte i bilen på väg hem mot Gävle, det är ju rätt många mil att köra, jag lyssnade på “Ligga med P3” på radion, de hade en timmes special om ett ämne som jag inte tänker nämna här 🙂 Innehållet på radion har verkligen förändrats de senaste åren.

Go’Natt!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*