Dec 132010
 

En favorit i repris, en tidig morgon, klockan ringde på tok för tidigt för min smak, och målet för dagen var Trondheim! Turen är bekant, tåg ner till Arlanda. Idag har jag lyckats pricka in direktflyget så jag slapp i alla fall åka via Oslo, det är inget jag är direkt ledsen över 🙂

Arlanda Flygfält

Jag slog mig ner vid gate 31, väntan var inte på tok för lång, fick nog bara vänta en halvtimme innan det var dags att kliva på flyget till Trondheim, då jag sovit illa under natten, så somnade jag gott på planet, hoppas jag inte snarkade för mycket 🙂

I morse hade jag spikskorna på mig, allt för att inte halka mig fördärvad, och väl på tåget hade jag bytt till sandaler, men när vi landade i Trondheim, så visade det sig att man skulle gå en bit på plattan fram till terminalen, så det blev lite pyssel med att byta skor i planet, och det är ju inte direkt så gott om plats kan man lugnt säga.

Flygbussen in till Trondheim

100 Norska kronor fattigare fick jag plats på flygbussen in till stan, det är en rätt träig tur in till stan, jag tror det mest beror på att jag åkt sträckan så många gånger att jag inte längre ser ur fantastisk utsikten är, för det är verkligen ett bedårande landskap som åker förbi utanför fönstret.

Mitt mål för dagen var åter lite arbete på Rockheim, det var en del detaljer som skulle åtgärdas som inte gick att göra förra omgången, men som idag fick sin lösning, skönt att få det från skrivbordet. Mot kvällen traskade jag nöjd upp mot mitt hotell, det är verkligen en fin byggnad jag lämnade.

Rockheim, Trondheim

Valet av hotell, det föll på samma som förra gången, Hotel Rica Nidelven, denna gång blev det rum 201, det var lite enklare än förra rummet, men helt klart funktionsdugligt. Ser ni mössan på bilden, den lyckades jag naturligtvis slarva bort under kvällen, synd för den köpte jag i Budapest, jaja, man kan inte ha allt kvar. Hoppas den kommer till nytta hos den som hittar mössan.

Hotel Rica Nidelva, Rum 201

Jag hade lite ärenden som jag skulle fixa på stan innan kvällens mat, hustrun behövde lite nya hakar till sin lusekofta, och med lite letande hittade jag knapptantens affär, tror den hette “Sommar”, där hittade jag precis det jag letade efter. Sen bar det av till Rema, nästa uppdrag var att köpa “Banos“, det är ett smörgåspålägg gjort på bananer, smaken är lite syrlig, väldigt ovan smak, men inte helt oäven.

Banos

Med alla uppdrag utförda så gick jag till Mikrobryggeriet för att få mig lite mat i magen. Jag har varit där ett par gånger tidigare, och jag hade för mig att de hade bra veg käk. Mycket riktigt, en stund senare stod en veg burgare framför mig. En av deras färsköl ackompanjerade maten. Ölen bryggs i samma lokal som puben, så färskare än så här blir det inte.

Veg Burgare, Mikrobryggeriet, Trondheim

En av mina gamla vänner gjorde mig sällskap efter en stund, vi delade lite öl med varandra, samtalade om livet, universum och allt, det var mycket trevligt att ses igen, hoppas det inte bli lika långt till nästa gång vi ses.

Robin

Jag rundade av kvällen efter åter några öl, på väggen vid toaletterna hängde en liten fin tavla som jag inte kunde låta bli att fotografera, de ser så glada ut på bilden.

Mikrobryggeriet, Trondheim

Imorgon skall jag upp tidigt för att åka hem till Gävle igen.

Natti!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*