Jan 022012
 

Japp, nu är säsongen igång igen, det har varit lite glest med ledighet under jul och nyår, men ännu så länge har inte den mörka årstiden fått mig på knä, trots att jag brukar bli lite låg vid den här tiden på året.

Dagens morgon bestod i att åka ner till Arlanda för att ta flyger över till Trondheim, en mycket bekant resa 🙂 Jag och min kollega skulle göra lite kvarstående arbeten i Namsos.

Vaernes Flygplats

Från Vaernes blev det hyrbil, skönt att få ett rejält kördon då väglaget kan vara rätt illa så här vid Norska kusten. Nu hade vi tur med vädret denna dagen, fina vyer och bra rull på medtrafikanterna. Ett par timmar senare var vi på plats i Namsos. Hur man än gör så tar det ca 4 timmar att resa från Arlanda till Namsos, men det är en fin resa, så det är det värt.

Rica RockCity Hotel, Namsos

Väl framme så checkade vi in på Rica RockCity Hotel, här har jag bott tidigare, nytt och fint. Denna gången hade jag lyckats hitta riktigt billiga rum via en bokningssite på nätet, det skilde nästan 400:- i pris mot det som vi skulle fått om vi ringt till hotellet och bokat samma rum där, jag begriper mig inte riktigt på det där.

Det tog en stund innan vi lyckades ta oss in i bygget där vi skulle jobba, men när vi väl fick dörrarna öppnade, så betade vi av punkt för punkt på vår göra-lista.

Cycklar, RockCity, Namsos

För ett par månader sedan, när det blev klart att projektet här i Namsos skulle bli av, så läste jag på en del om staden, jag brukar göra så för att få en inblick i det samhälle som jag kommer till, resan blir så mycket intressantare på det sättet. Det jag lärde mig om Namsos var att staden brunnit ner till grunden vid tre tillfällen, ena gången var det ett par småpojkar som lekt med tändstickor, nästa gång var det oklart över vad som startade branden, sista gången var när Tyskarna bombade sönder staden på Hitlers födelsedag 1940.

Som av en händelse så fick jag idag en DVD skiva innehållande en dokumentär om bombningen av Namsos, den är producerad av Martin Hågensen som även är drivande i projektet här i Namsos. Det skall bli mycket spännande att se på denna dokumentär, för det är så pass närliggande historia.

Efter att vi blev så klara som det var möjligt, så rundade jag och min kollega av nere i lobbyn på hotellet, det har varit en lång dag så en svalkande öl var inte alls dumt. Men alla dagar har sitt slut, så jag pallrad mig upp till mitt rum, denna gång är det rum nr 307 som jag får min nattvila i. I detta rum hänger en stor bild av Åge Aleksandersen, en av bygdens söner.

Rum 307, Rock City Hotel, Namsos

Rummet är i övrigt i det närmsta identiskt med det rum som jag hade för nån vecka sedan på 7:e våningen, inte mycket som skiljer här inte 🙂 Måste vara enkelt att rita hotell som detta, väldigt förenklat så ritar man ett rum, sen kopierar man ritningarna massor med gånger 🙂

Rum 305, Rock City Hotel, Namsos

Detta får bli allt för idag, imorgon ringer klockan vid 05:30, blir ett samtal till söta frun, sen återstår bara att vila huvudet mot kudden.

Natti, natti!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*