Aug 052012
 

Jag skall berätta hur jag vill att en kaffekopp skall fungera… Dagens frukost på Bruntegården bjöd på en rätt sparsmakad frukost, funktionell men lite väl minimalistisk. Till frukosten fanns det bland annat kaffe som dryck. Själva kaffet som sådant var det inget att anmärka på, men koppen… ja det är den absolut sämsta formen av kaffekopp jag kan tänka mig.

Detta kan låta som en futilitet, men ack så avgörande för att morgonkoppen skall bli njutbar.

Oduglig kaffekopp – Bruntegården Rättvik

Se på bilden ovan, kika på den lilla öglan där pekfingret skall in.. hålet är så litet att det hel enkelt inte går att få ett vettigt grepp om koppen. Om det nu vore tänkt att jag skall kunna hålla i koppen genom att klämma runt denna odugliga “ögla” så borde det finnas även en “ögla” på andra sidan, då skulle det varit möjligt att få ett grepp på koppen.

Som denna typ av “ögla” är utformad så är den helt oduglig. Även jag som har tunna fingrar kan inte ens med den starkaste vilja i världen få in ett finger genom den där ynkliga lilla öglan.

Jag blir frustrerad över rent ut sagt dålig formgivning som helt enkelt gör att produkten inte fungerar utan enbart skapar frustration.

Släng och köp nytt porslin är min rekommendation.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*