Feb 212013
 

Arbetet i Östersund rullade på bra idag, det var några små tekniska grejer som behövde lösas, men det fick vi till. Ett par möten och genomgångar senare så var arbetsdagarna i Östersund till ända, endast väntan på tåget som skulle ta oss hemåt kvarstod. Nu var det ett par timmar att slå ihjäl, så jag och min kollega passade på att ta oss en lunch i form av asiatisk wok. Sen kom vi på den geniala idén att ett konditori nog skulle kunna vara gott, men det fick vi leta efter innan vi lyckades hitta. Gata upp och gata ner letade vi, fram och tillbaks, nästan så man tillslut trodde att det inte fanns något kondis i Östersund.

Östersund - Cyklar och sparkar parkerade i porten överköras

Östersund – Cyklar och sparkar parkerade i porten överköras

Till vår stora glädje hittade vi tillslut Törners konditori, så jag fick mig ett prima kakverk med tillhörande kaffe. Gott gott!

Törners konditori - Östersund

Törners konditori – Östersund

Inredningen på Törners konditori är lite en mix av bås och bord, känns lite som om 80-talet gjort ett besök men inte riktigt blandat sig väl med tidigare renoveringar, men helt ok stämning på stället.

Törners konditori - Östersund

Törners konditori – Östersund

Efter att ha dragit över rätt rejält på tiden vad gäller ett normalt besök på konditori så gick vi lååångsamt ner till stationen för att vänta den sista stunden på Norrtågs tåg mellan Östersund och Sundsvall, det var första delen av resan hem mot Gävle. Efter att ha väntat så pass länge så har man helt tappat tempo, allt går i ultrarapid till slut. Tåget går även genom oländig mark där det inte finns knappt mobiltäckning, så det var bara att glömma tanken om att kunna jobba på tåget.

Norrtåg - Östersund till Sundsvall

Norrtåg – Östersund till Sundsvall

Dagens surdeg, den stod sen SJ för, inte ett dugg förvånad längre. I höjd med Iggesund beslut någon på SJ’s trafikledning att det tåget som jag satt på skulle stanna och leka bärgningsbil till ett annat tåg som gått sönder. Hade det varit så enkelt att man bara skulle slussa in de strandade passagerarna över till vårt tåg så hade det varit ok, men nu fick SJ för sig att tågseten skulle kopplas ihop och det tåg jag satt på skulle bogsera ner det andra tåget till Gävle.

Ja så kontentan blev då att SJ valde att gravt försena mitt tåg, trots att detta tåget var i tid och fungerade perfekt. Det var en del vilda protester mot beslutet från alla dem som skulle med flyg från Arlanda, vilket jag mycket väl förstår. Det tåget som var trasigt kunde mycket väl ha hämtats upp långt tidigare av lokomotiv från antigen Gävle eller Söderhamn, jag fattar ärligt talat inte vad man tänkte med när detta beslutet togs. Informationen till oss resande var som vanligt i det närmsta obefintlig, inte heller det förvånar mig längre.

Nåväl, liten Frida kom och hämtade mig på stationen i Gävle, väskan packades om och sen åkte vi ner till Arlanda för en natts sömn på Quality Hotel – Arlanda.

Quality Hotel Arlanda

Quality Hotel Arlanda

Go’Natt.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*