Jul 092012
 

Det föll sig som så att jag råkade ropa in två stycken gicléetryck på nät-auktion idag, det var inte tänkt så, jag surfade bara runt lite, och så hittade jag två stycken tryck som jag föll pladask för, kan bli så ibland.

Första var “Barnet Psycklar”, skapad av av Tor Rafael Raael, hans egna ord beskriver bilden väl tycker jag:

BARNET PSYCKLAR
Det lilla barnet med masken på.
Så full av sanningens violetta anda.
Så sätt att skrämma och forma.
Reser igenom barndomens oändlighet.

Barnet Psyklar, Gicléetryck av Tor Rafael Raael

Nästa tryck är skapat av Petter Thoen, nu talar vi Pop-Art, härlig bild som verkligen beskriver Före och Efter på ett illustrativt sätt.

Saxat från internet:

Bosatt och verksam i Stockholm. Petter Thoens bilder glider rakt in i det som konsthistorien definer som Popkonst eller Pop-Art. Denna konstriktning växte fram i USA under 1950- och 60-talet. Konstnärerna tog utgångspunkt i det som var populärt och i tiden och gjorde konst av det. Detta kunde vara allt från tecknade serier och fotografier av pop-idoler, till läskburkar och hamburgare. Objekten togs bort från den miljö man vanligtvis såg dem i och placerades i otraditionella och överraskande former.

Before – After, Petter Thoen

Båda dessa tryck skall sen ramas in och få sig en hedersplats i gästrummet till beskådan för dem som kommer när och fjärran ifrån.

Lev väl!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*