Jan 242013
 

Vi började en resa idag mot Skåneland som på många sätt är en vändpunkt i mitt liv, men vi tar den delen imorgon. Efter att jag och älskade hustrun jobbat klart för dagen så lastade vi oss in i bilen för att rulla ner mot Arlanda, Det är ju vinterväglag, halt och dant, så det fick ta den tid det tog så att säga. Det stänkte mycket trafikfilm på rutan, så vi slog till på ett depåstopp på Statoil i Gränby, jag fick mig lite kaffe och bilen fick 5 liter med spolarvätska 🙂

På tal om spolarvätska, de företagen som tillverkar dessa dunkar verkar aldrig ha provat att själv hälla spolarvätskan ner i behållaren, för hur man än gör så spiller man lite här och där.. det finns helt klart potential till förbättring på den fronten.

Mellan Gävle och Arlanda

Mellan Gävle och Arlanda

Vi gjorde ett tappert försök att parkera bilen, men skyltningen på Arlanda är lite sisådär på den fronten, ett första försök att parkera på benstocken slutade i att vi vände och åkte därifrån, det följde lite snurrande innan vi hittade till nästa parkering, då på Alfa. Jaja, man kan inte lyckas på första försöket. Väl framme på Terminal 5 letade vi på Frida som snällt och lydigt satt och väntade på mig och AC, duktig flicka 🙂

Litet besök i godisaffären så att tjejerna fick sin choklad och godis och lite läsk att dricka på planet, den flådiga måltiden som AC och F intog bestod av en delad Upercrust och jag fick mig en kopp kaffe, alla var nöjda och glada.

Det tog sin lilla tid innan Gate 15A öppnade och vi fick kliva på Norwegians plan till Kastrup.

Som en ren inflikning, jag är duktigt trött på SAS efter att de har krävt att deras anställda skall sänka lönerna och i samma veva delat ut bonus till så kallade “Nyckelpersoner”, så gör man inte, man behandlar inte sina anställda som skit. Hädanefter kommer jag aktivt att välja bort SAS i alla de tillfällen som det överhuvudtaget är möjligt.

Arlanda Gate 15A, Terminal 5

Arlanda Gate 15A, Terminal 5

Det fina med Norwegians flighter är att de (oftast) har fungerande wi-fi ombord, och gratis är det med, helt perfekt tycker jag. Även om jag skulle tro att det kommer bli en betaltjänst med tiden, så passar jag på att använda det så mycket det går.

Även tjejerna var djupt försjunkna i blippandets värld, men de är snälla ändå tycker jag.

Frida och Anne Catrine åker Norwegian till Kastrup

Frida och Anne Catrine åker Norwegian till Kastrup

Väskor hämtades ut och vi missade precis tåget till Landskrona, så det blev en stunds väntan innan vi fick komma med nästa tåg. Det är mycket smidigt att ta sig från Kastrup in till Nordvästra Skåne, betydligt enklare än när man flyger till Kastrup. Med Skånetrafikens JoJo-kort i handen så köpte jag loss 1 Duo/Familj och 1 vuxen.

Det är ju det där med att åka i tunnel under Öresund som jag fortfarande har lite svårt att förlika mig med, även om jag åkt där massor med gånger så känns det lite kymigt, men det är ett bra sätt att ta sig till Skåneland.

En suddig del av Kastrup

En suddig del av Kastrup

Bussarna i Landskrona synkade inte helt som vi ville, vi hade tänkt oss att åka med 1:an ner till Brocksgatan och gå en kort bit, men det fick bli en tur med 3:a och en längre promenad, jaja, det är bra med motion även om kylan i Skåne går rakt igenom märg och ben. Vi checkade in på Hotel Chaplin, ett hotell som kortfattat har en inredning som kan ses som en excess i 70-tal, perfekt om man gillar retro grejen. För min del var det helt perfekt, detta då jag har svårt för sönderdesignade hotell som oftast är helt utan charm.

AC på Rum 101, Hotel Chaplin i Landskrona

AC på Rum 101, Hotel Chaplin i Landskrona

Klockan tickade på, vi hade mer att göra idag, framförallt var det väldigt hög tid till att få i oss lite mat. Vi begav oss hem till min mamma och där inväntade mina syskon, likaså även var sin pizza från Mamma Teresa, gott och på tok för mycket mat så här sent på kvällen 🙂 Vi samtalade nån timme om morgondagen, sen kände vi att det var hög tid att dra oss tillbaks till hotellet igen för att få oss en natts vila.

Vi håller här för denna dagen.

Go’Natt

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*