Mar 092013
 

Jag hade fått en upplevelse som present av min älskade hustru, det var en resa i SkyView, på räls åker man upp på Globens tak och får se Stockholm lite lätt från ovan, en härlig upplevelse på det hela taget sett.

Det var inte många dagar sedan jag åkte LondonEye, så jag såg fram emot att åka SkyView för att känna på skillnaden.

SkyView - Globen, Stockholm

SkyView – Globen, Stockholm

Jag och älskade hustrun hade bokat tid för åkturen i förväg, så vi hade med bara till att hämta ut vår biljett och sen ställa oss i kön för nästa tur. Inledningen var en introduktionsfilm som berättade lite om Globen och hur bygget gick till, sen en snutt om SkyView och bygget av attraktionen, sen bar det av upp längs Globens vägg. På räls åkte vi sakta upp till toppen av Globen, en spännande resa.

SkyView - Globen

SkyView – Globen

När gondolen tagit sig hela vägen upp till Globens tak kunde man se milsvitt omkring, en fantastiskt dag då vädret verkligen visade sig från sin bästa sida.

SkyView - Globen, Stockholm

SkyView – Globen, Stockholm

Kabinen var rätt varm, och då det är mitt i vintern så är man lite lätt överklädd för denna upplevelse, jag fundera ett tag på om man skulle ta och klä av sig lite men lät detta bero 🙂

Från SkyView kunde man få sig en rejäl utsikt över Tele2 Arena som är under uppbyggnad, de är i slutfasen och om jag förstått det hela rätt så skall arenan invigas under 2013. Många arenor i Stockholm blir det, hoppas bara att det går att få snurr på alla dessa.

SkyView - Globen, Tele2 Arena

SkyView – Globen, Tele2 Arena

Efter ett tag så började turen ner för Globen igen, jag passade på att ta en bild från SkyView som visar lite av den fenomenala utsikten över Stockholm.

SkyView - Globen, Stockholm

SkyView – Globen, Stockholm

Detta är ingen tur för dem som har höjdskräck, för det är högt och lite skrämmande om man är lagd åt det hållet, men för mig var det en helt underbar upplevelse, en av många som kan läggas till samlingarna.

Tack för en härlig present!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*