Nov 192010
 

Åter en dag med välbekanta rutiner, pendla mellan Landskrona till Arlöv, det var väder ute, sånt där vitt slask blandat med regn, typ precis minusgrader och tö samtidigt. Jag hade rätt mycket som jag skulle få ordning på innan dagens hemresa, så det blev full fart fram till ett tiden, lunchen, det blev inget av den, tiden räckte helt enkelt inte till för det.

När jag gick ner mot stationen i Burlöv så vinkade den lilla sköldpaddan i parken, han frågade om han fick följa med till varmare trakter, men då jag skulle norrut, så blev det inget med det. Hoppas han får bättre lycka nästa gång. Det såg kallt ut där i parken.. *brrr*

Sköldpaddan i Burlöv

Jag far fram och åter rätt mycket i mitt jobb, så det är inte utan anledning att vädret är en viktig del av min tillvaro, för hur skall man klä sig när morgonen är massor med plussgrader och solsken, men eftermiddagen är is.. det är hopplöst, så det brukar bli en mix av att jag oftast antigen fryser eller har det för varmt, jag har gett upp, det är så det får vara helt enkelt, inte mycket att göra åt det. Idag var det skånsk vinter, dvs kallt, nordan från alla håll och småspik.

Skånsk Vinter

Och så här kul är det när man missat tåget och inser att det var 20 minuter till nästa, alla platser i Sverige är inte direkt bildsköna 🙂 Men jag var glad över kuren, för när andra tåg dundrade förbi så var det ett makalöst oljud följt av en skur med vatten  🙂

Kuren i Burlöv

Min hemresa utgår sen från Malmö, X2000 upp till Stockholm för vidare resa upp till Gävle, jag passade på att jobba lite, sammanställa lite saker som jag inte hunnit med, men efter det så blev det tid att titta på en DVD som jag fick av min älskade hustru, Star Trek Nemesis, det var grejer det. Utanför dundrade vintern förbi i hög fart.

Mitt vinterland

En sak som jag alltid fascineras av när jag är ute och åker, det är mina medmänniskors förmåga att stå i vägen, det kan låta lite illa, men jag kan ta några exempel som skulle göra tillvaron mycket smidigare.

  • Släpp av dem som skall av tåget innan du försöker pressa dig in genom dörren.
  • När du klivit av rulltrappan, stanna inte, fortsätt att gå en bit så att vi andra som matas upp i trappan slipper trilla över dig.
  • Ställ dig inte mitt i en dörröppning för att knyta skorna eller vad du nu gör, för ingen kan komma fram när du står i vägen.

Nästan varje dag åker jag ut för nått av ovanstående, tänk vad enkelt livet vore om vi alla gemensamt kunde hoppa över att göra dessa tokigheter 🙂

Väl framme i Gävle så möte min hustru upp på stationen, det var skönt att få skjuts sista biten hem, klockan är nu mycket, jag är trött, kommer säkert att somna ovaggad denna kvällen.

Imorgon, då är det Lördag!

Tjingeling!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*