Aug 202010
 

Hemresan från Norge började tidigt på morgonen, hotellet där jag blivit inbokad på låg ca 1 timmes bilväg söder om Trondheim, och jag skulle ju till Vaernes, det ligger typ 45 minuters bilväg norr om Trondheim.

Jag sade adjös till rum 201 på Bårdshaug Herregård, det gav inget större intryck på mig, men å andra sidan kom jag sent och åkte tidigt, så jag hann inte se så mycket av stället. Inte ens frukosten blev avprovad, får bli nästa gång.

Rum 201, Bårdshaug Herregård

Sen gick resan ut till Vaernes helt galant, jag behövde inte vänta länge på bussen från Orkanger in till Trondheim, det var lite spännande att se inne i en av en av tunnlarna hade man byggt en rondell där två vägar möttes, detta mitt inne i berget.

Inne i Trondheim finns på en del olika ställen lite av “linus på linjen” figurer som gör olika saker, oftast är det olika form av kriminalitet,  jag skall ta reda på ursprunget till detta nästa gång jag kommer till stan.

Gatukonst - Trondheim

Efter byte till flygbuss och ankomst till Vaernes så inträder tristessen, det blir väldigt mycket väntande under flygresor, lixom tid som bara slösas bort till ingen nytta. Jag hade lite problem att ta mig genom säkerhetskontrollen för i min rygga så var det fullt av verktyg, paketknivar och annat som de inte riktigt ville att jag skulle ta med mig ombord 🙂 Fast jag var vänlig och sade till vakterna före kontrollen att jag trodde det kunde finnas massa verktyg i väskan, så stämningen var god på det hela taget. Samarbetar man bara så går det mesta bra här i världen.

Gate 44, Vaernes

Flygresan passerade obemärkt förbi, jag somnade före avfärd, och sov mestadels av tiden fram tills att vi landade på Arlanda flygfält, det är väldigt praktiskt med direktflyget mellan Trondheim och Arlanda, synd att det går så få turer och att det är så förbannat dyrt. För denna resas pris hade jag kunnat åka på en bättre semester under en vecka all inclusive 🙂

Väl hemma efter jobbet återstod dagens hjödpunkt, jag och AC skulle över till grannarna på lite suris, det är en väldigt trevlig tillställning, allt går i knytkalasets tecken och med inriktning på surströmming, nubbe och Börjes härliga dragspel. Själv inriktade jag mig på en vegetarisk variant, öl och sång.

Grannarna på Suris

Vi sjöng och hade en mycket trevlig kväll tillsammans, en viktig sak som avhandlades var om surisen skulle vara hel och rensas på plats, eller om man kunde köra med färdiga filéer. Båda skolorna var representerade, och skall jag vara ärlig, så vet jag inte vad resultatet blev. Men sjunga, det var inte alls dumt att få skråla lite, jag gjorde mitt bästa för att hålla mig till rätt tonart och melodi 🙂

Börje och Vivi-Anne, Stort tack för en mycket trevlig kväll!

  One Response to “Suris med grannarna”

  1. Det der er dessverre ikke rom 201 på Bårdshaug Herregård, men kanskje heller 210?

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*