Mar 162013
 

Senaste månaderna har varit helt hysteriska, så äntligen har jag fått till en ledig helg, vilken används till att städa! Ett av rummen på ovanvåningen har jag ockuperat under på tok för lång tid, och med massor med bygg-grejjer som verkligen inte behövde vara där. Tiden räcker helt enkelt inte till längre. Men nu idag har jag äntligen inget annat “måste” som skulle göras. Det tog mig nästan hela dagen att röja och städa, men nu har min älskade hustru åter fått tillbaks sitt kontor. Fint blev det och jag är nöjd.

Nu när även väggarna var välstädade så passade jag på att sätta upp två tavlor som inte heller har hunnit komma upp, det är två stycken nyinköp av Norska konstnären “Tor Rafael Raael“, vi har ett par verk av honom sedan tidigare. Dessa två är nu Gicleetryck.

Först ut har vi då “Familie”, jag får direkt associationer till “Temple Expiatori de la Sagrada Família i Barcelona, även det en mycket sevärt besöksmål.

Tor Rafael Raael - Familie

Tor Rafael Raael – Familie

FAMILIE

“Vi står sammen i sol og regn. Når været blir for hardt trekker vi sammen. Står der i le av hverandre. Årene går, men vi står fortsatt. Litt skjevere enn før, litt trøttere, men vi holder sammen for vi er en familie.”

Nästa verk är “Morgenstund”, rogivande och en fröjd för ögat på alla sätt och vis. Som en fullständig utvikning, uttrycket “Morgonstund har guld i mund” – “Aurora habet aurum in ore”, självklart är det kopplat till att den som går upp tidigt får mycket arbete uträttat. Till skillnad från vadå kan man undra.

Tor Rafael Raael - Morgenstund

Tor Rafael Raael – Morgenstund

MORGENSTUND

“Natten slipper sakte taket.
Dagen åpner seg.
Stille morgenstund.”

Men bäst av allt, vi har fått rå om lilla Charlie i dagarna, mest har det varit älskade hustrun och Frida som kapten Kaos har fått leka med, jag har ägnat mig åt ovanvåningen 🙂 Han är så go och glad den lille mannen.

Kapten Kaos med moster och mormor

Kapten Kaos med moster och mormor

Denna dagen är jag nöjd med, så nu skall jag ner i mitt hobbyrum, aka “Tvättstugan” och vända på en maskin, sen blir det kväller för mig.

Go’Afton!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*