May 032010
 

Idag har jag för en gångs skull varit på kontoret och arbetat, det blir någon sporadisk dag här och där som jag har möjlighet att göra kontorsjobb, jag hade stora planer för dagen, men bara en del punkter blev avprickade från listan.

Vi har ett gott gäng som arbetar med vår produktion, Frida är en av dem, hon ser till att styra upp pojkarna så det blir ordning och reda. Jag hoppas att hon trivs bra med jobbet.

Frida vid fikat

Fram emot senare delen av eftermiddagen tog jag tåget ner mot Östergötland igen, ett uppehåll på centralen i Stockholm fick mig att fundera lite på hur sådant som är udda med tiden blir fullt normalt.

På centralen gick det förbi folk som pratade rakt ut i luften, på sånt sätt som man förr trodde var tecken på att de hade UFO’n i tänderna, eller om de inte hade alla indianer i kanoten, lite knäppgökar helt enkelt. Men numera är det helt normalt att folk går runt och pratar högt och ljudligt rakt ut… Fast jag tycker nog att det är lite märkligt. Man ser tydligt att fokus ligger på samtalet de för, och att de ofta vandrar runt lite förstrött, insikten är tydlig att det nog är en klok idé att förbjuda bilförare att prata i telefon.

En annan skum grej är det här med maten, på mitten av 80-talet var det helt otänkbart att beställa in en pizza med bearnaisesås, men nu är även det helt normalt. Det jag nu väntar på är att vi även i Sverige skall få Pizza med gurka på, för det har de i Norge.

Jag har i alla fall lärt mig under åren att inte omgående klassa nått som “udda”, för mycket av det udda blir med tiden normalt, det handlar bara om kulturella tabun som agerar stoppklossar för oss.

Här i Linköping har jag nu kommit fram till Park Hotell, här är alltid trevligt, och denna gång har jag även fått ett för mig nytt rum, nr 407. Det är riktigt fint tycker jag.

Park Hotel Rum 407

Bollarna som jag bakade igår, de har haft en strykande åtgång, jag hade med mig en liten låda till jobbet, och alla de gick åt i ett nafs, hemmavid har jag fått rapporter om att det även där varit en rykande åtgång. Det glädjer mig mycket att de är uppskattade. Receptet, det kommer från min älskade fru.

Ses imörn!

  2 Responses to “Udda blir normalt”

  1. Du avverkar rum efter rum på Park hotell så snart kanske du har gått varvet runt bland alla rum 🙂
    Ha det gott i Linköping/Norrköping så syns vi på fredag. *puss*

  2. Något udda som bajsbollar kan bli så normalt gott. 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*